هوش مصنوعی

July 8, 2024
16:41 دوشنبه، 18ام تیرماه 1403
کد خبر: 169537

گوگل با فناوری جدیدش، مدل‌های هوش مصنوعی را ۱۳ برابر سریع‌تر و ۱۰ برابر بهینه‌تر تعلیم می‌دهد

منبع: Zoomit

گوگل ابتکار تازه‌ای برای توسعه‌ی مدل‌های هوش مصنوعی پیشنهاد کرده است که احتمالاً سرعت و کیفیت بالاتری خواهد داشت.

دیپ‌مایند، آزمایشگاه تحقیقات هوش مصنوعی گوگل، روش جدیدی را برای آموزش مدل‌های هوش مصنوعی معرفی و ادعا کرده است که سرعت آموزش و کارایی انرژی را به‌طور چشمگیری افزایش می‌دهد.

فناوری جدید دیپ‌مایند که JEST (به‌معنای انتخاب مثال مشترک) نام دارد، به‌طریقی ساده از تکنیک‌های سنتی تعلیم مدل‌های هوش مصنوعی جدا می‌شود. روش‌های متداول فعلی روی داده‌های مجزا برای آموزش و یادگیری تمرکز دارند، درحالی‌که JEST براساس داده‌های دسته‌بندی‌شده آموزش می‌بیند.

روش JEST ابتدا مدل هوش مصنوعی کوچک‌تری ایجاد و کیفیت اطلاعات را از منابع سطح بالا مورد ارزیابی قرار می‌دهد تا دسته‌های داده را مبتنی‌بر کیفیت آن‌ها رتبه‌بندی کند. سپس این رتبه‌بندی را با مجموعه‌ای بزرگ‌تر و کم‌کیفیت‌تر مقایسه می‌کند. درواقع مدل کوچک JEST دسته‌هایی از داده‌ها را که برای آموزش مناسب‌تر هستند تشخیص می‌دهد و مدل بزرگ براساس یافته‌های مدل کوچک آموزش داده می‌شود.

محققان دیپ‌مایند می‌گویند: «هدایت فرایند انتخاب داده به‌سوی مجموعه‌ی کوچک‌تر و باکیفیت‌تر داده‌ها، در موفقیت روش JEST بسیار حیاتی به نظر می‌رسد.» پژوهشگران ادعا می‌کنند که این رویکرد نسبت‌ به روش‌های فعلی ۱۳ برابر سریع‌تر است و حجم محاسبات را تا ۱۰ برابر کاهش می‌دهد.

ازآنجاکه روش JEST به کیفیت داده‌های اولیه وابسته است؛ به مهارت‌های پژوهشی حرفه‌ای‌تری برای فراهم‌کردن چنین داده‌هایی احتیاج دارد، بنابراین می‌تواند پیچیدگی بیشتری برای برخی توسعه‌دهندگان مدل‌های هوش مصنوعی داشته باشد.

با توجه به افزایش روزافزون نیاز هوش مصنوعی به مصرف انرژی و خطرات احتمالی زیست‌محیطی آن، ارائه‌ی روش‌هایی مانند JEST که بهینه‌تر و کم‌مصرف‌تر هستند بسیار ضروری خواهد بود. در سال ۲۰۲۳، ابزار‌های AI حدود ۴٫۳ گیگاوات برق مصرف کردند و پیش‌بینی می‌شود که تا سال ۲۰۳۰، هوش مصنوعی یک‌چهارم توان شبکه‌ی برق آمریکا را به خود اختصاص خواهد داد.

  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.