هوش مصنوعی

July 13, 2024
17:10 شنبه، 23ام تیرماه 1403
کد خبر: 169774

رونمایی OpenAI از سیستم رتبه‌بندی جدید مدل‌های هوش مصنوعی

منبع: Digiato

شرکت OpenAI اخیراً سیستم رتبه‌بندی جدیدی را معرفی کرده است که برای تعیین سطح مدل‌های زبانی بزرگ استفاده خواهد شد. هدف نهایی سنجش توانایی‌های هوش مصنوعی و دستیابی به هوش جامع مصنوعی (AGI) عنوان شده است.

سیستم رتبه‌بندی که OpenAI به‌تازگی معرفی شده است، از پنج سطح تشکیل شده است. با افزایش رتبه، میزان هوشمندی ابزار یا سیستم ارتقا پیدا می‌کند. در سطح ابتدایی، چت‌بات‌هایی با توانایی برقراری مکالمه با کاربران قرار می‌گیرند که اغلب شامل نمونه‌های فعلی است. در سطح دوم، سیستم‌هایی با قابلیت حل مسئله قرار می‌گیرند که توانی مشابه با انسان دارای مدرک PhD دارند. اگرچه چت‌بات‌هایی مثل ChatGPT هنوز به این مرحله نرسیده‌اند، OpenAI ادعا می‌کند به دستیابی به چنین رتبه‌ای بسیار نزدیک است.

در سطح سوم، سیستم‌هایی قرار می‌گیرند که می‌توانند جایگزین کاربران شوند و کارهای آن‌ها را برعهده بگیرند. پس‌ازآن ابزارهای هوش مصنوعی با توانایی کمک به ساخت اختراعات یا کشف یافته‌های جدید قرار دارند که سطح چهارم را به خودشان اختصاص می‌دهند. درنهایت نیز هوش جامع مصنوعی قرار می‌گیرد که می‌تواند توانایی مشابه سازمان انسانی کامل داشته باشد و تمام کارها را مستقل مدیریت کند و انجام دهد. OpenAI در تعریف سابق خود از هوش جامع مصنوعی عبارت «سیستم فوق‌خودکار با توانایی بیشتر در امور ارزشمند از نظر اقتصادی نسبت به انسان» را استفاده می‌کرد.

واضح است که رتبه‌بندی جدید OpenAI تمرکز ویژه‌ای بر دستیابی به هوش جامع مصنوعی دارد و هدف نهایی در این حوزه را نشان می‌دهد؛ به همین دلیل، تعریف ارائه‌شده برای چنین سیستمی اهمیت بالایی دارد. این شرکت ادعا می‌کند اگر پروژه‌ای با ارزش‌های هم‌راستا و ایمن به دستیابی به هوش جامع مصنوعی نزدیک شود، نه‌تنها با آن رقابت نخواهد کرد، بلکه منابع خودش را هم برای پیشرفت پروژه ارائه می‌کند. تعریف و شروط گفته‌شده برای کمک‌رسانی مبهم و گنگ است؛ درنتیجه می‌توان برداشت‌های متفاوتی از آن داشت. بااین‌اوصاف بازهم دستیابی به هوش جامع مصنوعی چندان نزدیک به‌ نظر نمی‌رسد و منابع مالی عظیمی باید صرف سرمایه‌گذاری در این راستا شوند.

«سم آلتمن»، مدیرعامل OpenAI، در سال گذشته میلادی عنوان کرده بود که برای رسیدن به هوش جامع مصنوعی حدوداً ۵ سال زمان نیاز است. البته کارشناسان این حوزه ارزیابی‌های بسیار متفاوتی درباره تاریخ دقیق دستیابی به چنین فناوری ارائه داده‌اند. سیستم رتبه‌بندی جدید فقط یک روز پس از انتشار خبر همکاری این شرکت با آزمایشگاه ملی لوس آلموس منتشر شده است که قصد دارد میزان ایمنی استفاده از مدل‌های هوش مصنوعی مثل GPT-4o را در آزمایش‌های بیولوژیک بسنجد.

  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.