سخت‌افزار

فناوری اطلاعات

July 13, 2024
17:52 شنبه، 23ام تیرماه 1403
کد خبر: 169794

شکایت کوالکام از بزرگ‌ترین گوشی‌سازی که از پردازنده‌های اسنپدراگون استفاده نمی‌کند

منبع: Zoomit

کوالکام از غول چینی تولیدکننده‌ی موبایل، به‌دلیل نقض حق ثبت اختراع شکایت کرد.

کوالکام، از غول‌های تولیدکننده‌ی پردازنده‌های گوشی‌های هوشمند، از ترنشن (Transsion) شکایت کرد. ترنشن از بزرگ‌ترین سازندگان گوشی‌های هوشمند در جهان محسوب می‌شود و این شکایت به‌دلیل نقض حق ثبت اختراع مطرح شده است.

بر اساس گزارش‌های منتشرشده در لینکدین توسط IP Fray، کوالکام ترنشن را به نقض چهار مورد از حق ثبت اختراعات غیرضروری اما استاندارد خود متهم کرد. جزئیات این اختراعات مشخص نیست، اما نکته‌ی قابل توجه این است که کوالکام به‌ندرت درگیر شکایت‌های مشابه می‌شود.

کوالکام معمولاً با توجه به وابستگی بسیاری از شرکت‌ها به پردازنده‌های تولیدی‌اش، در صورت نقض حق ثبت اختراع به‌جای شکایت، اقدام به مسدودسازی قراردادها می‌کند.

به نظر می‌رسد کوالکام در قبال ترنشن کار چندانی از پیش نخواهد برد؛ چرا که ترنشن بزرگ‌ترین گوشی‌سازی است که از پردازنده‌های اسنپدراگون استفاده نمی‌کند.

با وجود اینکه ترنشن طبق آمار Statista در سال ۲۰۲۴، چهارمین تولیدکننده‌ی بزرگ گوشی‌های هوشمند در جهان (پس از سامسونگ، اپل و شیائومی) بوده است، در‌حال‌حاضر عمدتاً از پردازنده‌های مدیاتک و همچنین برخی پردازنده‌های Unisoc برای گوشی‌های خود استفاده می‌کند.

استفاده از پردازنده‌های اسنپدراگون شرکت کوالکام در گذشته در برخی از دستگاه‌های ترنشن دیده شده است، اما درحال‌حاضر هیچ محصولی با این پردازنده‌ها به‌طور فعال فروخته نمی‌شود.

ترنشن یک تولیدکننده‌ی موبایل چینی است که مالکیت برندهایی نظیر Itel و Tecno و Infinix را در اختیار دارد. این برندها در سال‌های اخیر در بازار گوشی‌های میان‌رده و پایین‌رده به‌سرعت رشد کرده‌اند و این موفقیت را بدون اتکا به کوالکام به دست آورده‌اند.

حکم دادگاه مربوط به شکایت کوالکام می‌تواند به اجبار ترنشن به پرداخت حق امتیاز به کوالکام منجر شود، اما تأثیر دقیق این موضوع بر ترنشن مشخص نیست. با این حال، با توجه به تمرکز این برند بر تولید گوشی‌های ارزان‌قیمت، هرگونه کاهش سود می‌تواند ضربه‌ی سختی به آن وارد کند.

فایننشال تایمز در گزارشی ادعا می‌کند که ترنشن علاوه بر کوالکام، از سوی فیلیپس نیز مورد شکایت قرار گرفته؛ همچنین گفته می‌شود نوکیا نیز این شرکت را برای پرداخت حق استفاده از فناوری‌های ثبت‌شده‌اش که در گوشی‌های هوشمند خود به کار برده، تحت فشار قرار داده است.

سخنگوی ترنشن می‌گوید این شرکت «قرارداد مجوز حق ثبت اختراع استاندارد 5G را با کوالکام امضا کرده» و در حال اجرای توافق‌نامه است.

  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.