هوش مصنوعی

July 13, 2024
18:08 شنبه، 23ام تیرماه 1403
کد خبر: 169798

ساخت یک مدل هوش مصنوعی تولید گفتار خارق‌العاده اما خطرناک از سوی مایکروسافت

منبع: Digiato

مایکروسافت نسخه جدیدی از مدل هوش مصنوعی تبدیل متن به گفتار خود با نام VALL-E 2 را توسعه داده است که از نظر طبیعی‌بودن صدای تولید‌شده عملکرد خارق‌العاده‌ای دارد. بااین‌حال، مایکروسافت از این مدل به‌عنوان یک پروژه تحقیقاتی یاد کرده است و به‌دلیل احتمال سوءاستفاده از آن، قصد ندارد VALL-E 2 را به‌صورت عمومی منتشر کند.

VALL-E 2 یک ابزار تبدیل متن به گفتار (TTS) است که می‌تواند تنها در چند ثانیه، صدای کاملاً شبیه به یک گوینده انسانی را تولید کند. محققان مایکروسافت می‌گویند که VALL-E 2 قادر به تولید «گفتار دقیق و طبیعی با صدایی قابل مقایسه با انسان» است. به عبارت دیگر، صدای تولیدشده توسط این هوش مصنوعی ممکن است با صدای یک شخص واقعی اشتباه گرفته شود!

محققان مایکروسافت در مقاله خود می‌گوید: «VALL-E 2 آخرین پیشرفت ما در مدل‌های زبان کدک عصبی است که نقطه عطفی را در تبدیل متن به گفتار (TTS) به همراه دارد و برای اولین بار عملکرد برابر با انسان دارد.»

آن‌ها همچنین اشاره کرده‌اند که کیفیت خروجی VALL-E 2 به طول و کیفیت دستور متنی و همچنین عوامل محیطی مانند نویز پس‌زمینه بستگی دارد.

خطرات هوش مصنوعی مایکروسافت

بااین‌حال، مایکروسافت می‌گوید که VALL-E2 صرفاً یک پروژه تحقیقاتی است و هیچ برنامه‌ای برای استفاده از این فناوری در محصولات دیگر خود یا عرضه آن برای عموم مردم ندارد. غول ردموندی به خطرات بالقوه‌ای که برای سوءاستفاده از این فناوری وجود دارد اشاره کرده است؛ ازجمله جعل هویت یک شخص خاص یا جعل صدای دیگران.

درحال‌حاضر نگرانی‌های زیادی درباره سیستم‌های شبیه‌ساز صدا و فناوری‌های ساخت دیپ‌فیک وجود دارد. سایر شرکت‌های حوزه هوش مصنوعی مانند OpenAI نیز محدودیت‌های مشابهی را برای فناوری صوتی خود اعمال کرده‌اند.

البته مایکروسافت معتقد است که با وجود این خطرات، می‌توان در زمینه‌های آموزشی، ترجمه، روزنامه‌نگاری، محتوانویسی و ساخت چت‌بات از این مدل استفاده کرد.

  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.