سخت‌افزار

فناوری اطلاعات

July 14, 2024
16:57 یکشنبه، 24ام تیرماه 1403
کد خبر: 169872

کاخ سفید نخستین برندگان طرح تحقیق و توسعه لایحه حمایت از تولید تراشه را اعلام کرد

منبع: Zoomit

دولت ایالات‌ متحده، به مراکز تحقیق‌ و توسعه‌ی منتخب تحت حمایت قانون CHIPS، مبلغ ۳۰۰ میلیون دلار کمک مالی می‌کند.

کاخ سفید روز جمعه از انتخاب سه مرکز برتر تحقیق‌ و‌ توسعه‌‌ی لایحه‌ی CHIPS خبر داد. دولت آمریکا قبلاً میلیاردها دلار را برای حمایت از تولیدکنندگان تراشه‌ ازجمله اینتل، سامسونگ و TSMC اختصاص داده بود، اما بخشی از این لایحه به بودجه‌ی مراکز تحقیق و توسعه اختصاص دارد و حالا دولت آمریکا برای اهدای حمایت‌های مالی آماده می‌شود.

خبر انتخاب سه مرکز تحقیق‌ و توسعه‌ی برتر حوزه‌ی تراشه‌سازی آمریکا را وزارت بازرگانی و مرکز ملی فناوری نیمه‌رسانا (NSTC) ایالات متحده اعلام کردند و هدف آن کاهش فاصله‌ی بین تحقیقات و صنعت است. جینا ریموندو، وزیر بازرگانی آمریکا اعلام کرد برای اینکه کشورش بتواند جایگاه برتر خود را در حوزه‌ی نیمه‌رسانا پس بگیرد، علاوه‌بر سرمایه‌گذاری در تولید، باید اکوسیستم تحقیق و توسعه‌ را نیز تقویت کند.

مراکز تحقیق و توسعه‌ی تحت قانون CHIPS به آمریکا کمک خواهند کرد به جایگاه رهبری حوزه‌ی تراشه‌سازی دست یابد. این قانون تا سقف ۱۱ میلیارد دلار برای تحقیق و توسعه در حوزه‌ی تراشه‌سازی اختصاص می‌دهد و دولت قصد دارد تا سقف ۳۰۰ میلیون دلار به مراکز منتخب یعنی مرکز آزمایشی مشترک NSTC و NAPMP، مرکز اداری و طراحی NSTC و مرکز فرابنفش (EUV) NSTC اهدا کند.

به گفته‌ی مقامات دولتی آمریکا، راه‌اندازی مراکز تحقیق و توسعه‌ی تراشه‌سازی به احیای تحقیق و توسعه‌ی نیمه‌رسانا و رفع شکاف‌های حیاتی در اکوسیستم کنونی کمک خواهد کرد. شرکت تایوانی TSMC و سامسونگ کره‌ی جنوبی پیشگامان بخش بزرگی از پیشرفت‌های اخیر در حوزه‌ی نیمه‌رسانا بوده‌اند، درحالی‌که شرکت آمریکایی مایکرون هم در این مسیر حضور داشته، اما به‌اندازه‌ی تولیدکنندگان خارجی موفق نبوده است.

مرکز آزمایشی مشترک NSTC و NAPMP خدمات ساخت و بسته‌بندی پیشرفته ارائه خواهد کرد. این مرکز تحقیق‌وتوسعه همچنین بستر توسعه‌ی نسل بعدی فناوری را فراهم می‌کند. اعضای NSTC و محققان تحت‌ حمایت NAPMP می‌توانند روی تحقیق، نمونه‌سازی و بسته‌بندی ۳۰۰ میلی‌متری کار کنند.

با ادغام واحد‌های تحقیق، توسعه و نمونه‌سازی NSTC با قابلیت‌های بسته‌بندی NAPMP در یک مرکز، این تأسیسات ارزش منحصربه‌فردی در زمینه‌ی همکاری در تحقیق‌وتوسعه‌ی نیمه‌رسانا و بسته‌بندی پیشرفته به اکوسیستم نیمه‌رسانای آمریکا ارائه خواهد کرد.

واحد اداری و طراحی NSTC، مرکز چندمنظوره‌ای برای عملیات حیاتی NSTC خواهد بود. این مرکز میزبان سازوکارهای اداری و گردهمایی اعضای کنسرسیوم است و همچنین امکان انجام تحقیقات پیشرفته درمورد نیمه‌رساناها در طراحی تراشه، اتوماسیون طراحی الکترونیکی، معماری تراشه و سیستم و امنیت سخت‌افزار را فراهم می‌کند.

مرکز (EUV) NSTC به اعضای NSTC اجازه می‌دهد به فناوری EUV دسترسی داشته باشند؛ تکنولوژی مهمی که برای مجموعه‌ی گسترده‌ای از تحقیقات و تجاری‌سازی آن‌ها ضروری است. فناوری مورد بحث برای تکنولوژی‌هایی با ترانزیستورهای بسیار کوچک، حیاتی به نظر می‌رسد.

  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.