هوش مصنوعی

July 14, 2024
17:00 یکشنبه، 24ام تیرماه 1403
کد خبر: 169877

لایحه پیشنهادی سنا برای حمایت از حقوق خبرنگاران و هنرمندان در عصر هوش مصنوعی

منبع: Zoomit

اگر لایحه‌ی پیشنهادی به مجلس سنا تصویب شود، مدل‌های هوش مصنوعی تنها با کسب مجوز می‌توانند از محتوای خلاقانه‌ی روزنامه‌نگاران و هنرمندان استفاده کنند.

سه سناتور آمریکایی، لایحه‌ای را به مجلس سنا معرفی کردند که هدف آن، مهار استفاده‌ی غیر‌مجاز مدل‌های هوش مصنوعی از محتواهای خلاقانه و همچنین، جلوگیری از تولید دیپ فیک است.

این لایحه در قالب قانون محافظت از محتوا و یکپارچگی از رسانه‌های ویرایش‌شده و عمیق یا قانون COPIED، توسط سناتور مارشا بلکبرن، سناتور ماریکا کانتور و سناتور مارتین هاینریش به سنا پیشنهاد داده شد.

بر اساس بیانه‌ی مطبوعاتی منتشر‌شده توسط دفتر سناتور بلکبرن، در صورت تصویب این قانون، مؤسسه‌ی ملی استاندارد و فناوری (NIST) موظف است تا دستورالعمل‌هایی را برای ایجاد واترمارک روی محتوا، ارائه‌ی اطلاعات منبع اصلی محتوا و همچنین، تشخیص محتوای تولیدشده توسط هوش مصنوعی تنظیم کند.

قانون COPIED، مانع از استفاده‌ی غیرمجاز از محتواهای خلاقانه‌ی تولیدشده توسط هنرمندان و روزنامه‌نگاران برای آموزش مدل‌های هوش مصنوعی یا ایجاد محتوایی جدید توسط این مدل‌ها می‌شود.

در صورت تصویب لایحه‌ی پیشنهادی این سناتورها، اختیارات اجرایی برای پیاده‌سازی دستورالعمل‌های قانون COPIED، به کمیسیون تجارت فدرال و دادستان‌های کل ایالت آمریکا داده می‌شود.

بر اساس بخشی از اختیارات لایحه، کمیسیون تجارت فدرال می‌تواند علیه افرادی که از محتوای قانونی ایجاد‌شده توسط مدل‌های هوش مصنوعی به‌صورت غیر‌قانونی و بدون کسب مجوز از سازندگان این مدل‌ها استفاده می‌کنند، اعلام جرم کند و آن‌ها را به دادگاه بکشاند.

علاوه بر حفاظت از حق انحصاری محتوای خلاقانه‌ی تولیدشده توسط روزنامه‌نگاران، هنرمندان و مدل‌های هوش مصنوعی، لایحه‌ی مربوط به قانون COPIED، دستکاری یا حذف اطلاعات منشأ یک محتوا توسط شبکه‌های اجتماعی، موتورهای جست‌وجو یا پلتفرم‌های اینترنتی را ممنوع می‌کند.

بسیاری از روزنامه‌نگاران و گروه‌های حامی حق تولید محتوا مانند SAG-AFTRA، انجمن صنعت ضبط آمریکا، انجمن ملی پخش‌کنندگان، انجمن ترانه‌سرایان آمریکا و انجمن روزنامه ملی، حمایت خود را از لایحه‌ی COPIED و احتمال تبدیل آن به یک قانون را اعلام کرده‌اند.

این اولین تلاش سنا برای ایجاد قوانین بازدارنده در مورد سوءاستفاده از محتواهای خلاقانه توسط هوش مصنوعی نیست و آخرین تلاش نیز نخواهد بود. در ۹ آوریل (۲۱ فروردین)، آدام شیف، یکی از نمایندگان سنا، لایحه‌ای به نام قانون افشای حق نسخه‌برداری مولد هوش مصنوعی را به سنا پیشنهاد داد.

بر اساس لایحه‌ی یادشده، شرکت‌های هوش مصنوعی باید منابع دارای حق چاپ خود را در مجموعه داده‌های خود فهرست کنند. این لایحه‌ از زمان ارائه‌ی آن به سنا تا امروز، از کمیته‌ی قضایی نمایندگان مجلس خارج نشده است.

  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.