سپردن کارها به هوش مصنوعی کارمندان را منزوی میکند
براساس مطالعه جدیدی که نتایج آن در آخرین شماره از نشریه بین المللی «هاروارد بیزینس ریویو» منتشر شده است، با فاصله زمانی کوتاه پس از خودکارسازی وظایف معمول در سازمان توسط هوش مصنوعی بخش عمده کارمندان با احساس اندوه عمیق و انزوا مواجه شدهاند.
در این مطالعه مشخص شد: «تعامل با هوش مصنوعی باعث شده است تا کارمندان کارآمدتر شوند و بتوانند فعالیتهای بیشتری را در طول روز به انجام برسانند. ولی این فناوری در عین حال باعث شه است کارمندان احساس تنهایی بکنند که این امر در نهایت متوسل شدن برخی از آنها به الکل و بیخوابی را نیز باعث شده است».
کارشناسان همچنین دریافتند نشانههای گویا و نگران کننده ناخوشی و بیماریهای اجتماعی نیز در برخی کارمندانی که در محل کار آنها از هوش مصنوعی برای انجام فعالیتهای معمول استفاده شده است، مشاهده میشود و تحقیقات جدید همچنین نشان داد این اتفاقات تاثیرات منفی بر کیفیت زندگی، خلق و خو، عملکرد شناختی، رفتار و سلامت کلی را نیز برجا گذاشته است.
در نتیجه این تحقیق محققان به این نتیجه رسیدند که مدیران اطلاعاتی در سازمانها میبایست بر تمرکز خود روی کارمندان فناوری تاکید کنند و به آنها احساس ارزشمند بودن و بااهمیت بودن بدهند. این امر میتواند به معنای بازبینی نحوه عملکرد نیروی کار باشد و در برخی موارد آموزش استفاده بهینه از هوش مصنوعی نیز برای این کارمندان مفید خواهد بود.