کاهش حقوق ورودی آیفون از ۱۰۰ به ۱۵درصد; مصوبه دولت باطل شد
بر اساس ابلاغیه جدید گمرک ایران بر مبنای جزئیات بودجه ۱۴۰۳ ، ضمن ابطال بخشی از یکی از مصوبات دولت، حقوق ورودی موبایل آیفون از ۱۰۰ درصد به ۱۵ درصد کاهش یافت.
به گزارش تسنیم، براساس بخشنامه جدید گمرک که توسط دفتر واردات به گمرکات اجرایی ابلاغ شد، حقوق ورودی موبایل کمتر از 150 دلار 10 درصد حقوق ورودی تلفن همراه با ارزش 150 تا 600 دلار 5 درصد حقوق ورودی گوشی تلفن همراه با ارزش بالای 600 دلار 15درصد تعیین شد.
بر این اساس با ابلاغیه جدید دفتر واردات گمرک ایران بر مبنای جزئیات بودجه 1403 و با ابطال مصوبه پیشین هییت دولت در خصوص تعیین سود بازرگانی موبایل در سال جاری، حقوق ورودی موبایل آیفون نیز از 100 درصد به 15 درصد کاهش یافت.
طبق ابلاغیه اول مردادماه گمرک ایران واردات آیفون با مدل 14 و بالاتر همچنان ممنوع است.
عقب نشینی 85 درصدی حقوق ورودی آیفون ظرف 45 روز
برسی تسنیم نشان میدهد این بخشنامه گمرک ایران به نوعی مصوبه هییت دولت به تاریخ 1 خردادماه درخصوص اصلاح سود بازرگانی برخی تعرفه های وارداتی برای سال 1403 را ابطال کرده است.
در مصوبه هییت دولت که پیشتر از سوی گمرک نیز ابلاغ شده بود، سود بازرگانی گوشیهای کمتر از 150 دلار 6 درصد، سود بازرگانی گوشی های 150 تا 600 دلار یک درصد و سود بازرگانی گوشیهای بالای 600 دلار به استثنای آیفون 28 درصد تعیین شده بود.
لازم به ذکر است، برای دریافت عوارض نیز حقوق گمرکی 4 درصدی نیز به این اعداد اضافه میشد.
جدول زیر جزئیات سود بازرگانی انواع تلفن همراه در 4 گروه مورد اشاره را که توسط هییت دولت تصویب و در تاریخ اول خرداد ماه به دستگاههای اجرایی ابلاغ شده بود را نشان میدهد.
تعیین سود بازرگای جدید موبایل بر اساس از قلم افتادگی جداول بودجه
نکته دوم که در مورد رفت و برگشت سود بازرگانی تلفن همراه ظرف 45 روز اخیر حائز اهمیت است اینکه، همانطور که اشاره گردید، پیشتر هییت وزیران سود بازرگانی برخی اقلام را اصلاح کرده بود که بر این اساس سود بازرگانی آیفون مدل 13 و پایین تر 96 درصد و حقوق ورودی آن 100 درصد لحاظ میشد. این درحالی است که بر اساس جدول جدید از قلم افتادگی های جداول بودجه 1403 که در تاریخ 12 تیر ماه از مجلس به دولت ابلاغ شده برخی تغییرات در مورد سود بازرگانی موبایل نیز دران لحاظ گردیده است. این موارد در بخش اول و دوم بودجه ابلاغ نشده بود.
چه کسی مصوبه هییت دولت را ابطال کرد؟
نکته سومی که در مورد ابلاغیه گمرک وجود دارد این است که بر اساس رویه مرسوم ابطال مصوبات دولت به دلیل مغایرت با قوانین با مکاتبه رئیس مجلس انجام میشد.