امنیت

فناوری اطلاعات

July 27, 2024
20:22 شنبه، 6ام مردادماه 1403
کد خبر: 170671

وضعیت بحرانی ایران در نقض و افشای داده‌های کاربران

منبع: Peivast

روند نقض اطلاعات حساب‌های کاربری در سال ۲۰۲۴ افزایشی است و برخلاف روند کاهشی سال ۲۰۲۳ همچنان تعداد هک و درز اطلاعاتی نگران‌کننده است. طبق نقشه جهانی نقض داده، در ایران از سال ۲۰۰۴ تا کنون بیش از ۱۶۰ میلیون حساب کاربری هک شده است. یعنی به‌طور میانگین ۱۸۱ حساب کاربری به ازای هر ۱۰۰ نفر نقض شده و اطلاعات آن به بیرون درز کرده است.

ایالات متحده آمریکا، روسیه و فرانسه جزو کشورهای پیشتاز هستند که اطلاعات حساب‌های کاربری آنها در حجم و دفعات بسیار نقض می‌شود. در گزارشی که سرف شارک منتشر کرده نقشه جهانی هک و افشای داده‌های کاربران منتشر شده است.

نقشه جهانی نقض داده
تحقیقات سال ۲۰۲۴ نشان می‌دهد تعداد حساب‌های کاربری آنلاینی که اطلاعاتشان نقض شده در این سال بر خلاف سال گذشته، افزایشی بوده است.

نقشه جهانی نقض داده‌ها با مشارکت محققان مستقل امنیت سایبری برای تجسم دامنه و مقیاس نقض داده‌ها در سراسر جهان ایجاد شده است. در این گزارش، منظور از عبارت «نقض داده» این است که یک مزاحم در اشکال مختلف به اطلاعات کاربر مانند نام، نام خانوادگی، آدرس ایمیل، رمز عبور و غیره دسترسی پیدا کرده و از آن در جهت اهداف گوناگون استفاده کند. لازم به ذکر است یک آدرس ایمیل نقض شده به عنوان یک کاربر یا یک حساب نقض شده در نظر گرفته می‌شود.

نقشه جهانی Data Breach اولین ابزاری است که نشان می‌دهد کشورها تا چه حد و اندازه از نقض و هک اطلاعات حساب‌های کاربری متاثر می‌شوند و کدام کشورها بیشتر و کدام کشورها کمتر با این مساله درگیر هستند.

وضعیت ایران چگونه است؟

اطلاعات این نقشه از سال ۲۰۰۴ تا کنون آورده و به‌روزرسانی شده است. طی این سال‌ها تعداد حساب‌های کاربری نقض شده در ایران به عدد ۱۶۰.۷۱۲.۱۰۰ حساب کاربری رسیده است. این بدین معنی است که به ازای هر ۱۰۰ نفر ۱۸۱ حساب کابری نقض شده است.

از سال ۲۰۰۴ تا کنون به‌طور کلی در جهان از هر ۱۰۰ نفر ۱۳ نفر با مشکل افشای اطلاعات و دسترسی غیرمجاز به رو به رو هستند.

در سه ماهه اول سال ۲۰۲۴، در هر دقیقه ۳۴۱۰ حساب کاربری نقض می‌شد. با این حال، در سه ماهه دوم، نرخ نقض حدود ۵۳ درصد کمتر شده است، به طوری که تعداد حساب‌هایی که اطلاعاتشان در دسترس قرار می‌گیرد به ۱۶۰۵ حساب در هر دقیقه رسیده است.

همچنین در سه ماهه اول سال ۲۰۲۴ بیشترین نقض اطلاعات اتفاق افتاده و در مجموع ۴۴۱.۹ میلیون حساب کاربری هک شده است. این عدد ۲.۳ برابر بیشتر از میانگین سالانه( ۱۹۲.۲ میلیون) تخلف در این مدت زمانی کوتاه است. در این سه ماه، از هر ۱۰۰ نفر در جهان ۶ نفر با مشکل نقض اطلاعات رو به رو شده‌اند.

پیشتازی آمریکا و روسیه
حساب‌های کاربری متعلق به کشورهای آمریکا و روسیه همچنان پیشتاز و بیش از همه در معرض خطرات سایبری هستند.

ایالات متحده با توجه به تعداد تعداد درز اطلاعات سرانه در رتبه اول قرار دارد، جایی که یک فرد از سال ۲۰۰۴ به طور متوسط ​​۵۰ امتیاز داده را به دلیل نقض قوانین از دست داده است.

آمریکا، روسیه و فرانسه، سه کشوری هستند که طی پنج سال اخیر همچنان جزو کشورهای سرآمد نقض اطلاعات حساب‌های کاربری به شمار می‌آیند. در سال ۲۰۲۳ کشور روسیه از نظر نقض اطلاعات حساب تراکم بیشتری داشت. در حالی که آمریکا از نظر تعداد حساب‌های درز شده هر ساکن در رتبه دوم قرار می‌گرفت.

احتمال نشت اطلاعات حساب کاربری در اروپا سه برابر بیشتر از جمعیت جهان است. نقض در اروپا ۲۸.۹ درصد از کل نقض‌های جهانی را تشکیل می‌دهد.

از سال ۲۰۰۴، در مجموع ۱۷.۹ میلیارد حساب مورد نفوذ قرار گرفته است و تقریبا ۷.۱ میلیارد از آنها دارای آدرس ایمیل منحصر به فرد هستند. این بدان معناست که در مقیاس جهانی، یک آدرس ایمیل منفرد حدود ۳ بار نقض می‌شود. به ازای هر ۱۰۰ نفر، ۸۸ آدرس ایمیل منحصر به فرد نقض می‌شود. به طور متوسط، ۲۲۳ حساب به ازای هر ۱۰۰ نفر نقض می‌شود.

  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.