سخت‌افزار

فناوری اطلاعات

July 28, 2024
16:56 یکشنبه، 7ام مردادماه 1403
کد خبر: 170735

آمریکا می‌خواهد تا 2028 سریع‌ترین ابرکامپیوتر جهان را بسازد

منبع: Digiato

وزارت انرژی آمریکا (DOE) درخواست دریافت پروپوزال (RFP) برای توسعه ابرکامپیوتر جدیدی به نام «Discovery» را صادر کرد. این ابرکامپیوتر جایگزینی برای سریع‌ترین ابرکامپیوتر کنونی (Frontier) خواهد بود. دیسکاوری قرار است تا سال 2027 یا اوایل 2028 راه‌اندازی شود و سه تا پنج برابر فرانتیر توان محاسباتی داشته باشد؛ احتمالاً 8.5 اگزافلاپ.

براساس گزارش Tom’s Hardware، ابرکامپیوتر دیسکاوری تقریباً 3 تا 5 برابر قوی‌تر از فرانتیر است. درحال‌حاضر عنوان قوی‌ترین ابرکامپیوتر جهان به فرانتیر داده شده است که در آزمایشگاه ملی Oak Ridge آمریکا قرار دارد. دیسکاوری در موارد مختلفی، مانند توسعه هوش مصنوعی پیشرفته، یادگیری ماشینی، بهبود بهره‌وری انرژی و مدل‌سازی سیستم‌های مختلف کاربرد خواهد داشت.

درحال‌حاضر، فرانتیر، سریع‌ترین ابرکامپیوتر، می‌تواند توان محاسباتی حدود 1.3 اگزافلاپ را ارائه دهد. این سیستم 8,699,904 هسته دارد و از خردادماه 1401 که راه‌اندازی شد، میان 500 ابرکامپیوتر برتر رتبه یک را در اختیار دارد. اکنون گفته می‌شود دیسکاوری توان محاسباتی 8.5 اگزافلاپ خواهد داشت و می‌تواند رکوردهای بسیاری را جابه‌جا کند.

برخلاف طرح‌های RFP قبلی، در این مورد وزارت انرژی دقیقاً مشخصات و میزان توان محاسباتی دیسکاوری را مشخص نمی‌کند و فقط می‌گوید ابرکامپیوتر جدید باید سه تا پنج برابر قدرتمندتر از نسل قبلی باشد. از این توان محاسباتی می‌توان در زمینه‌های مختلف، ازجمله هوش مصنوعی، تغییرات اقلیمی، کشف دارو، انرژی هسته‌ای و ایجاد انرژی سبز بهره برد. همچنین ابرکامپیوترها برای امنیت ملی ایالات متحده بسیار مهم هستند و به این کشور در توسعه فناوری‌های نظامی کمک می‌کنند.

به نظر می‌رسد چین یکی از رقبای اصلی آمریکا در این عرصه است. شایعاتی وجود دارد درباره اینکه چین ابرکامپیوتری را توسعه داده که تقریباً 3 تا 4 برابر قوی‌تر از فرانتیر است. به گزارش وال استریت ژورنال، چینی‌ها ابرکامپیوترهایی مانند Sunway و Tianhe-3 دارند که سریع‌تر هستند اما این کشور اطلاعات رسمی آن‌ها منتشر نکرده است. به نظر می‌رسد Sunway حدود 39 میلیون هسته داشته باشد که چهار برابر تعداد هسته‌های موجود در فرانتیر است.

  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.