TSMC: قانون مور دیگر اهمیتی ندارد!
براساس گفتههای معاون ارشد شرکت TSMC، قانون مور دیگر برای آنها مهم نیست و روشهای جدیدی برای بهبود عملکرد تراشهها وجود دارد.
دکتر کوین ژانگ، معاون ارشد و همکار مدیرعامل TSMC در مورد قانون مور میگوید: «تا زمانی که بتوانیم به پیشبرد مقیاسپذیری فناوری ادامه دهیم، مرده یا زندهبودن قانون مور اهمیتی ندارد.»
شرکت TSMC، یکی از بزرگترین تولیدکنندگان تراشههای جهان، معتقد است که روشهای سنتی کوچکسازی ترانزیستورها (که قانون مور بر اساس آن بنا شده بود) دیگر تنها راه پیشرفت نیست. این شرکت به دنبال روشهای جدیدی برای بهبود عملکرد تراشهها است که لزوماً به کوچکسازی ترانزیستورها وابسته نیست.
غول تراشهساز تایوانی باور دارد که که نوآوری در صنعت نیمهرساناها همچنان ادامه خواهد داشت و قانون مور تنها یک مدل قدیمی است.
TSMC با استفاده از روشهای جدید توانسته پردازندههایی با عملکرد بسیار بالا برای کاربردهای هوش مصنوعی تولید کند؛ بهطوری که درحالحاضر نرخ رشد مرکب آن سالانه ۶۰ درصد است و امکان رشد بیشتر نیز وجود دارد.
شرکت TSMC در حال سرمایهگذاری بر روی فناوریهای جدیدی مانند بستهبندی سهبعدی (CoWoS) است که به این شرکت اجازه میدهد پردازندههای بسیار قدرتمندی را تولید کند. این فناوریها بهویژه برای کاربردهای هوش مصنوعی بسیار مهم خواهد بود. شرکت تایوانی درحالحاضر روی افزایش سرعت خطوط تولید تمرکز دارد.
اعلامیهی TSMC نشان میدهد که صنعت نیمهرساناها در حال تغییر و تحول است و شرکتها به دنبال روشهای جدیدی برای تولید تراشههای بهتر و سریعتر هستند.
با وجود نقش مهم قانون مور در پیشرفت تراشهسازی، به نظر میرسد یکی از قابل توجهترین قانونهای کنونی، قانون هوآنگ است که در دههی گذشته به افزایش ۱۰۰۰ برابری عملکرد در تراشههای محاسباتی منجر شد.