امنیت

اینترنت و شبکه

رسانه‌های اجتماعی

فناوری اطلاعات

July 31, 2024
17:42 چهارشنبه، 10ام مردادماه 1403
کد خبر: 170943

قانون ایمنی آنلاین کودکان توسط مجلس سنای آمریکا تصویب شد

منبع: Digiato

مجلس سنای ایالات متحده برای محافظت از کودکان در برابر آسیب‌های شبکه‌های اجتماعی، قانون ایمنی آنلاین کودکان (KOSA) و قانون حفاظت از حریم خصوصی آنلاین کودکان و نوجوانان (COPPA 2.0) را تصویب کرد.

«چاک شومر»، رهبر اکثریت سنای ایالات متحده آمریکا پیش از رأی‌گیری، در سخنرانی خود گفت: «سنا به قول خود در قبال هر پدر و مادری که فرزندش را به‌دلیل خطرات شبکه‌های اجتماعی از دست داده است، عمل می‌کند.» او همچنین از مجلس خواست که در سریع‌ترین زمان ممکن این دو لایحه را تصویب کند.

KOSA قانون مهمی است که گروهی از والدین آسیب‌دیده در پیشبرد آن نقش مهمی داشتند. آن‌ها با ملاقات با قانون‌گذاران و برگزاری جلسات و همچنین نمایش عکس‌هایی از فرزندان خود که در بسیاری از موارد به‌دلیل آسیب‌های شبکه‌های اجتماعی خودکشی کرده‌اند، خواستار تصویب این قانون شده‌اند.

والدین می‌گویند که لایحه‌ای مانند KOSA می‌توانست فرزندانشان را نجات دهد و امیدوار هستند که همین کار را برای کودکان دیگر انجام دهد.

خواسته‌های مطرح‌شده از شبکه‌های اجتماعی در قانون ایمنی آنلاین کودکان

KOSA برای پلتفرم‌های اینترنتی که کودکان از آن‌ها استفاده می‌کنند، نوعی «وظیفهٔ مراقبت» ایجاد می‌کند و از آن‌ها می‌خواهد که محصولات خود را به‌شیوه «معقولانه‌ای» طراحی کنند که منجر به کاهش آسیب‌هایی ازجمله قلدری سایبری و تبلیغ مواد مخدر شود.

همچنین شرکت‌هایی مانند متا با وجود قانون KOSA باید کنترل‌هایی را برای غیرفعال‌کردن فیدهای الگوریتمی و سایر ویژگی‌های «اعتیادآور» برای کودکان زیر 16 سال ارائه کنند. ارائه ویژگی‌های نظارت والدین دیگر اقدام مطرح‌شده در این لایحه است.

این دو لایحه اکنون به‌سمت مجلس خواهند رفت، هرچند مشخص نیست که اقدامات مطرح‌شده در آن برای تصویب توسط مجلس کافی باشد. در صورت تصویب، این دو لایحه مهم‌ترین قوانینی خواهند بود که در سال‌های اخیر برای شرکت‌های فناوری به ثبت می‌رسد.

اولین‌بار لایحه KOSA در سال 2022 مطرح شد، اما با مخالفت گروه‌های حقوق دیجیتال همراه شد که ادعا داشتند این قانون پلتفرم‌ها را مجبور به جاسوسی از کاربران نوجوان می‌کند. سال گذشته نسخه اصلاح‌شده‌ای از لایحه معرفی شد، هرچند برخی گروه‌های حامی آزادی بیان همچنان با آن مخالف هستند.

  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.