اینترنت و شبکه

خبر اول

فناوری اطلاعات

August 7, 2024
13:24 چهارشنبه، 17ام مردادماه 1403
کد خبر: 171293

توضیحات آقامیری درخصوص پیشنهاد مرکز ملی فضای مجازی برای رفع فیلترینگ

ICTna.ir – دبیر شورای عالی فضای مجازی درخصوص راهکار آن شورا برای رفع فیلترینگ گفت: راهکار ما برای رفع فیلتر برخی پلتفرم‌ها و شبکه‌های اجتماعی، به تصویب مصوبه‌ای در بهمن سال گذشته منتج شد.

به گزارش آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا)، سید محمد امین آقامیری در مراسم روز ملی فناوری اطلاعات با اعلام این مطلب افزود: راهکاری که ارایه شد این بود که مجموعه‌ای از بخش خصوصی بتواند با پلتفرم‌هایی که در کشور فیلتر هستند، مذاکره کند و خدمات آنها با واسطه در کشور ارایه شوند.

او اظهار داشت: یک راهکار دیگر این است که برخی شرکت‌ها بتوانند با ابزارهایی که وجود دارد، دسترسی‌پذیری به پلتفرم‌های فیلتر شده ایجاد کنند.

او افزود: در این بخش چند پلتفرم در حال تست هستند و امیدواریم وزیر ارتباطات بعدی در این مسیر همراه باشد.

به گفته آقامیری، مرکز ملی فضای مجازی، برای بخش تنظیم‌گری پلتفرم‌ها مصوبات اولیه‌ای تنظیم کرده که پس از تصویب، حتما ابلاغ می شود.
به گفته او، شورای عالی فضای مجازی، برای تسهیم درآمد محتوا و خدماتی که در بستر فضای مجازی تولید می‌شود، مصوبه‌ای دارد که فرایند ابلاغ آن در حال انجام است و پس از ابلاغ، توسعه‌دهندگان خدمات و محتوا می‌توانند از هزینه‌ای که کاربر برای دریافت خدمات و محتوای آن‌ها پرداخت می‌کند منفعت ببرند. این اقدام اقتصاد جدیدی را شکل می‌دهد که برخی از فعالیت‌هایی که امروز ریسک بالایی دارند را اقتصادی و کم‌ریسک می‌کند.

دبیر مرکز ملی فضای مجازی در بخشی از سخنان خود در این مراسم گفت: سیاست کلی جمهوری اسلامی موضوع توسعه اقتصاد دیجیتال و فعالت هرچه بیشتر بخش خصوصی در این حوزه است و برخلاف توسعه‌هایی که بخش‌ها و نهادهای دولتی نقش پررنگ‌تری داشتند، زحمت این حوزه عمدتا برعهده بخش خصوصی است.

امروزه بخش اعظمی از محتوای فرهنگی مردم در فضای مجازی شکل می‌گیرد و مورد استقبال کاربران است بنابراین اگر بتوانیم این خدمات محتوایی را گسترش دهیم در حوزه تحول و توسعه اقتصاد دیجیتال پیشرو خواهیم بود. در این بخش سه مسئله باید مورد بررسی قرار بگیرد. اول تقابل بخش دولتی و خصوصی در کارهای موازی است. این مساله بارها توسط مسئولین کشور مورد تاکید قرار گرفته و همه بر آن اتفاق نظر دارند. مساله دوم که چالش بیشتری ایجاد می‌کند رقابت بخش سنتی خصوصی با بخش نوین خصوصی است. برای رفع این چالش نیاز است بر لایه گفتمان سازی و قانون گذاری تمرکز کنیم تا ضمن رفع چالش‌ها شاهد رقابت برابر این دو بخش باشیم.

  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.