سیستم‌عامل و نرم‌افزار

فناوری اطلاعات

August 9, 2024
18:17 جمعه، 19ام مردادماه 1403
کد خبر: 171400

مایکروسافت سال‌ها پیش می‌خواست ویندوز را با سیستم‌عاملی دیگر جایگزین کند

منبع: Zoomit

چند سال پیش مایکروسافت تصمیم گرفت که از معماری پیچیده‌ی ویندوز دست بکشد و به سمت یک سیستم‌عامل مبتنی‌بر ابر حرکت کند.

ویندوز به‌عنوان سیستم عامل غالب دسکتاپ شناخته می‌شود. با ظهور اینترنت، استفاده از ویندوز نیز بسیار گسترده شد. ویندوز ۹۵ اولین سیستم‌عامل سازگار با اینترنت بود و رویای بیل گیتس برای داشتن یک کامپیوتر در هر خانه را تحقق بخشید.

بنابر گزارش WindowsCentral، در آن زمان، ظهور اینترنت فرصت‌های جدیدی را پیش روی مایکروسافت قرار داد و این شرکت را مجبور کرد تا به‌دنبال راه‌حل‌های جدیدتری باشد. در نتیجه، آن‌ها شروع‌به توسعه‌ی سیستم‌عامل جدیدی به نام میدوری (Midori) کردند که می‌توانست جایگزین مناسبی برای ویندوز شود.

پروژه میدوری برای مایکروسافت بسیار امیدوارکننده بود. میدوری دارای یک مرورگر وب با رابط کاربری مدرن بود که هم‌زمان با حفظ سازگاری با نرم‌افزارهای موجود در ویندوز، تجربه‌ای ساده و مدرن را فراهم می‌کرد. مایکروسافت برای بهبود عملکرد و امنیت میدوری، زبان جدیدی به نام #M را توسعه داد که به‌عنوان یک توسعه‌دهنده برای زبان‌های #C و #Sing عمل می‌کرد.

در سال ۲۰۱۳، این سیستم عامل از مرحله‌ی تحقیقاتی به گروه سیستم‌عامل‌های یکپارچه‌ی مایکروسافت منتقل شد. اما بنابر دلایلی که هیچ وقت مشخص نشد، مایکروسافت در سال ۲۰۱۵ تصمیم گرفت پروژه‌ی میدوری را لغو کند. جالب است بدانید که این شرکت قول داد، بهبودها و ویژگی‌های جدیدی که برای میدوری در نظر گرفته شده بود را در پروژه‌های آینده‌ی خود بگنجاند.

اگرچه بیشتر این برنامه‌ها درون سازمانی باقی ماندند و اکثر ویژگی‌های آن‌ها ناشناخته ماند، اما برخی از ویژگی‌های آن پروژه ممکن است در سیستم عامل ویندوز و سرویس‌های ابری مایکروسافت مانند Azure پیاده‌سازی شده باشند.

در نهایت، میدوری نشان‌دهنده‌ی تلاش مایکروسافت برای نوآوری و پیشرفت در زمینه‌ی سیستم‌عامل‌ها و تکنولوژی‌های ابری در چندین سال پیش است. با وجود اینکه این پروژه به نتیجه نرسید، اما می‌توان متوجه تأثیرات قابل توجه آن روی محصولات و خدمات آینده‌ی مایکروسافت مخصوصا در ویندوز ۱۱ شد.

  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.