تلفن همراه

گوشی

هوش مصنوعی

August 11, 2024
14:16 یکشنبه، 21ام مردادماه 1403
کد خبر: 171515

گلکسی زد فولد ۶ و فلیپ ۶ نخستین تاشدنی‌ها با هوش مصنوعی جمنای نانو هستند

ظاهراً دو گوشی تاشدنی جدید سامسونگ حالا میزبان هوش مصنوعی جمنای نانو هستند.

در سال ۲۰۲۲ و ۲۰۲۴ دنیا تحت‌تأثیر معرفی تعداد زیادی از مدل‌های هوش مصنوعی مولد قرار گرفت و گوگل نیز هوش مصنوعی جمنای را رونمایی کرد. درحقیقت، جمنای خانواده‌ای از مدل‌های بزرگ زبانی (LLM) و چت‌بات هوش مصنوعی گوگل است.

جمنای نانو سبک‌ترین نسخه‌ی هوش مصنوعی گوگل محسوب می‌شود که برای اجرا روی گوشی‌های موبایل بهینه‌سازی شده است. این نسخه‌ از جمنای در اواخر سال ۲۰۲۳ روی گوشی پیکسل ۸ گوگل معرفی شد و سپس به پیکسل ۸ و پیکسل 8a راه‌ پیدا کرد. حالا گوگل جمنای نانو را برای گوشی‌های تاشدنی زد فلیپ ۶ و زد فولد ۶ سامسونگ منتشر کرده است.

گوشی‌های تاشدنی جدید سامسونگ از هوش مصنوعی گلکسی AI نیز بهره می‌برد؛ اما این موضوع ربطی به هوش مصنوعی جمنای گوگل ندارد. درحقیقت پیش از راه‌اندازی جمنای نانو در گوشی سامسونگ، تمامی ویژگی‌های مرتبط با هوش مصنوعی گلکسی سامسونگ به‌صورت کاملاً مستقل و صحیح کار می‌کنند.

سامسونگ و گوگل هیچ‌کدام تأیید نکرده‌اند که گوشی‌‌های زد فلیپ ۶ و زد فولد ۶ از جمنای نانو پشتیبانی می‌کنند. بااین‌حال، هر دو گوشی‌ با سرویس AICore ازپیش‌نصب‌شده عرضه شده‌اند و از نسخه‌ی Magic Compose اپلیکیشن گوگل مسیج استفاده می‌کنند. AICore یکی از سرویس‌های سیستم اندروید است که وظیفه‌ی دانلود و به‌روزرسانی و ارائه‌ی API برای مدل جمنای نانو را برعهده دارد.

با بررسی جزئیات اپلیکیشن AICore در تنظیمات، می‌توان متوجه شد که جمنای نانو دانلود شده است یا نه. اگر حجم اپلیکیشن حدود ۵۰ مگابایت باشد، هوش مصنوعی گوگل هنوز دانلود نشده؛ اما اگر حجم این اپلیکیشن بیش از ۱ گیگابایت باشد جمنای نانو دانلود شده است.

هوش مصنوعی جمنای نانو قابلیت Magic Compose را به گوگل مسنجر می‌آورد. Magic Compose قابلیتی در اپلیکیشن گوگل مسنجر است که مجموعه‌ای از پاسخ‌های ازپیش‌تعریف‌شده‌ی پیشنهادی را برای ارسال به مخاطب ارائه می‌دهد. برای ارائه‌ی پاسخ‌های شخصی‌تر، Magic Compose از ۲۰ پیام آخر در مکالمات شما به عنوان زمینه استفاده می‌کند.

دو ویژگی هوش مصنوعی دیگر نیز وجود دارند که به جمنای نانو وابسته هستند؛ اما هیچ‌کدام از آن‌ها در گلکسی زد فولد ۶ و زد فلیپ ۶ یا گلکسی S24 دردسترس نیستند. دستگاه‌های سامسونگ اپلیکیشن Pixel Recorder را ندارند؛ بنابراین، نمی‌توانند از ویژگی خلاصه‌سازی درون‌دستگاهی این اپلیکیشن بهره ببرند.

قاعدتاً دستگاه‌های سامسونگ مجهز به جمنای نانو باید ویژگی پاسخ‌های هوشمند Gboard را داشته باشند؛ اما دسترسی به این ویژگی در این گوشی‌ها امکان‌پذیر نیست. عملی‌نشدن این قابلیت در گوشی‌های سامسونگ احتمالاً بدین‌دلیل است که این قابلیت نیاز دارد تا سرویس AICore به‌طور مداوم در حافظه اجرا شود؛ اما این امکان در گوشی‌های سامسونگ وجود ندارد.

اگرچه استفاده از جمنای نانو در‌حال‌حاضر در سری گلکسی S24 و گلکسی زد فولد ۶ و زد فلیپ ۶ بسیار محدود است، احتمال دارد در آینده این وضعیت تغییر کند؛ زیرا اپلیکیشن‌های زیادی در حال آماده‌شدن برای استفاده از جمنای نانو هستند.

ادوبی آکروبات از جمنای نانو برای خلاصه‌سازی اسناد و Grammarly از این مدل هوش مصنوعی برای ارائه‌ی پیشنهاد‌های گرامری بهره خواهد برد. ظاهراً برنامه‌ی پاترون نیز برای خلاصه‌سازی پیام‌ها از این هوش مصنوعی استفاده خواهد کرد و گوگل هم در حال توسعه‌ی ویژگی‌های هوش مصنوعی بیشتری با پشتیبانی از جمنای نانو در اپلیکیشن‌های خود است.

شاید این سؤال برای شما هم پیش‌ آمده باشد که اگر سامسونگ از جمنای نانو برای ویژگی‌های هوش مصنوعی درون دستگاهی خود استفاده نمی‌کند، دقیقاً از چه چیزی استفاده می‌کند؟ در جواب باید گفت که ظاهراً هوش مصنوعی سامسونگ از خانواده‌ی هوش مصنوعی مولد سامسونگ Gauss استفاده می‌کند که شامل مدل‌های زبانی و کدنویسی و ساخت عکس می‌شود.

  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.