هوش مصنوعی

August 17, 2024
15:01 شنبه، 27ام مردادماه 1403
کد خبر: 171927

جنجال بر سر انتشار مقالات تولیدی هوش مصنوعی

انتشار مقالات علمی نوشته شده با کمک هوش مصنوعی در یک نشریه علمی در استرالیا با انتقادهای زیاد مواجه شده چرا که مخالفان بر این باورند که این روند نارضایتی را تشدید خواهد کرد.

به گزارش سینا، مجله استرالیایی Cosmos اعلام کرده که مقالات تولید شده توسط هوش مصنوعی را منتشر می‌کند که انتقادات روزنامه نگاران و بنیانگذاران را به خود جلب می‌کند. تصمیم مجله علمی محبوب استرالیایی Cosmos برای انتشار مقالات تولید شده توسط هوش مصنوعی (AI)، انتقادات بسیاری از سوی مشارکت کنندگان و سردبیران سابق خود، از جمله دو بنیانگذار را به خود جلب کرده است.

موسسه ناشر این مجله علمی گفته که تمام قد از “پروژه تجربی” خود حمایت می‌کند که برای بررسی “فرصت‌ها و خطرات استفاده از هوش مصنوعی” طراحی شده است و قرار است تا فوریه ۲۰۲۵ اجرا شود. اما منتقدان می‌گویند که این سرویس هوش مصنوعی روزنامه نگاری را تضعیف می‌کند و نارضایتی‌های بسیاری را بر می‌انگیزد.

این پروژه نتیجه کمک مالی سال ۲۰۲۳ از صندوق اخبار متا استرالیا بود که توسط بنیاد واکلی که از برتری در روزنامه نگاری حمایت می‌کند، اداره می‌شد.

این مجادله نمونه‌ای از نگرانی‌های رو به رشد در مورد نقش هوش مصنوعی در روزنامه نگاری است با وجود آزمایش‌های ناشران بر روی هوش مصنوعی جایگزین روزنامه نگاران و نویسندگان و….

همچنین صدها روزنامه نگار که توسط ناین انترتینمنت استخدام شده بودند هفته گذشته در پی این خبر دست به اعتصاب زدند. کوسموس در اوایل امسال با مشکلات مالی مواجه شد و نیمی از کارکنانش را از دست داد، و در طول 20 سال انتشار، ده‌ها جایزه روزنامه نگاری و صنعت را کسب کرد. آژانس ملی علوم CSIRO حق چاپ این نشریه را در ماه ژوئن تصاحب کرد.

در طول دو هفته ماه گذشته، نشریه Cosmos شش مقاله تولید شده توسط هوش مصنوعی را در وب سایت خود در مورد موضوعات مختلف از سیاه چاله‌ها تا سینک‌های کربن منتشر کرد. هر مقاله می‌گوید: “این مقاله توسط سرویس هوش مصنوعی سفارشی ما تولید شده است.”

اعضا و کارکنان Cosmos با بی اعتمادی به این اقدام واکنش نشان دادند و گفتند که کار آنها برای توسعه یک سرویس هوش مصنوعی که مقالات تولید می‌کرد و به نظر آنها نقش آنها به عنوان روزنامه نگاران را تضعیف می‌کرد، استفاده شده است.

بسیاری از آنها عصبانی بودند که با آنها مشورت نشده بود و گفتند که تماس‌های آنها با ناشر بدون پاسخ بوده است. بیانکا نوگرادی، یک روزنامه نگار علمی مستقل و مشارکت کننده Cosmos، گفت: “من دو بار در هفته گذشته با csiro و سردبیران Cosmos تماس گرفتم و هیچ پاسخی دریافت نکردم .”

  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.