فیبرنوری

August 18, 2024
9:11 یکشنبه، 28ام مردادماه 1403
کد خبر: 172032

چند درصد خانوارهای شهری به فیبرنوری متصل شده‌اند؟

با گسترش فناوری امروزه دسترسی به شبکه پایدار و پر سرعت امری مهم برای مردم محسوب می‌شود و تسریع پروژه فیبرنوری در مدت سه سال گذشته سبب شده ۴۰ درصد خانوارهای شهری به فیبرنوری و سرعت تا ۱۰۰۰ مگابیت بر ثانیه دست یابند.

به گزارش ایسنا، فیبرنوری یا تار نوری، رشته‌های بلند و نازکی از ماده‌ای شفاف مانند شیشه یا پلاستیک هستند که به اندازه قطر موی انسان است. این رشته‌ها در بسته‌هایی به نام کابل‌های نوری مرتب شده‌اند و برای انتقال سیگنال‌های نور در فواصل طولانی، باید از آن‌ها استفاده کرد.

با فیبرنوری می‌توان داده‌هایی مانند تصویر، صوت و غیره را به راحتی با پهنای باند بالا تا ۱۰ گیگابیت بر ثانیه و بالاتر انتقال داد. امروزه فیبرنوری به دلیل پهنای باند وسیع تر در مقایسه با کابل‌های مسی، و تاخیر کمتر در مقایسه با مخابرات ماهواره ای از مهمترین ابزار انتقال اطلاعات محسوب می‌شود.

بر این اساس، ارزانتر، نازک‌تر، ظرفیت بالا، تضعیف ناچیز، سیگنال‌های نوری، مصرف برق پایین، سیگنال های دیجیتال، غیر اشتعال زا، سبک وزن و انعطاف پذیر بودن برخی از مزایی است که فیبرنوری در مقایسه با سیم‌های مسی دارد.

در مدت سه سال گذشته اقدام مهمی بر تحقق و توسعه فیبرنوری به عنوان راه حلی برای برون رفت از شرایط نامناسب اینترنت شد. پروژه فیبرنوری منازل، کسب‌و کارها ذیل یکی از تکالیف وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات در دولت سیزدهم محسوب و وزارتخانه مذکور در این پروژه مکلف به ایجاد ۲۰ میلیون پوشش فیبرنوری در سراسر کشور شد.

به دلیل تأکیدهای مسئولان در مدت سه سال گذشته بسیاری از کاربران این فناوری را دریافت و تحت پوشش آن قرار گرفته‌اند توانسته‌اند به سرعت تا۱۰۰۰ مگابیت بر ثانیه هم دست پیدا کنند مسئله‌ای که بارها از سوی وزیر ارتباطات به اشاره شد که هیچ تکنولوژی حتی اینترنت ماهواره‌ای نمی‌تواند جای ارتباطات پرسرعت فیبرنوری را بگیرد.

به گونه‌ای که با تسریع یافتن انجام این پروژه، کار در ۶۰۰ شهر آغاز و در ۳۰۰ شهر تمام شده و درحال حاضر حدود ۴۰۰ تیم در این شهرها در حال فعالیت هستند و ۴۰ درصد خانوارهای شهری به این فناوری دسترسی دارند و پیش‌بینی می شود تا پایان سال جاری ۱۴ میلیون خانوار تحت پوشش فیبرنوری قرار بگیرند.

درواقع با فعالیت گسترده و فشرده‌ای که در طرح فیبرنوری منازل و کسب‌و کارها در دولت سیزدهم در دست اجرا قرار گرفت، در دو سال گذشته بیش از ۱۰ برابر قبل در شهرها فیبرکشی و به اندازه هشت سال دولت پیشین به مشترکان فیبرنوری اضافه شده است.

حال با توجه به اهمیت این پروژه مسئولان از جمله وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات معتقد است باید شرایطی ایجاد شود که مردم نیز به اهمیت این پروژه پی‌ ببرند و نسبت به آن حس پیدا کنند که این امر نیازمند آن است که در سطح استان یک عزمی ایجاد و با همراهی اپراتور مربوطه بازاریابی خانه به خانه و محله به محله آغاز شود.

او همچنین تأکید کرد پس از ایجاد پوشش منتظر درخواست مردم کنند و حتی به عنوان هدیه دولت اپراتورهای فیبرنوری منازل مردم را رایگان به فیبرنوری متصل کنند.

  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.