سخت‌افزار

فناوری اطلاعات

August 20, 2024
9:29 سه شنبه، 30ام مردادماه 1403
کد خبر: 172181

مدیرعامل ASML: اروپا به تراشه‌های قدیمی چین نیاز دارد

منبع: Zoomit

مدیرعامل ASML، از وضعیت بازار تراشه و نیاز بازار جهانی به تراشه‌های قدیمی ساخت چین می‌گوید.

ASML، تولیدکننده‌ی هلندی تجهزات ساخت تراشه‌، با انتشار بیانیه‌ای از رشد صنعت نیمه‌هادی چین حمایت کرد. ASML پیش‌تر ادعا کرده بود که اقداماتی مانند تحریم برخی شرکت‌های فناوری از سوی آمریکا و چین صرفاً به‌دلیل اختلافات سیاسی دو طرف بوده است.

کریستوف فوکه، مدیرعامل ASML، باور دارد که جهان به «تراشه‌های قدیمی» ساخت چین نیاز دارد و این تراشه‌ها به پر کردن شکاف عرضه و تقاضا در اروپا کمک خواهند کرد.

به‌گزارش مجله‌ی فورچون، با وجود اقداماتی مانند قانون CHIPS، رشد صنعت تراشه در اروپا در پایین‌ترین سطح خود قرار دارد و پروژه‌های عظیمی مانند ساخت کارخانه‌ی تولید تراشه‌ی اینتل در آلمان به دلیل مشکلات مالی متوقف شده است؛ موضوعی که نشان می‌دهد تولید تراشه برای کشورهای اروپایی در وضعیت دشواری قرار دارد. فوکه می‌گوید اروپا قادر به پاسخگویی به تقاضای تراشه‌ها نیست و امکانات داخلی آن‌ها تنها ۵۰ درصد از کل تقاضای بازارها را تأمین می‌کند.

معنایی ندارد که جلوی تولید چیزی را که به آن نیاز داریم، بگیریم. در موضوع گاز روسیه، مردم فهمیدند که باید به‌دنبال جایگزین باشند؛ اما هنوز در مورد تراشه‌ها این اتفاق نیفتاده است.

به‌ باور فوکه، اگر قدرت‌های جهانی می‌خواهند محدودیت‌های بیشتری را برای چین اعمال کنند، باید برنامه‌‌ای برای تولید تراشه در کشورهای خود تدوین کنند؛ زیرا در غیر این صورت، تأمین نیاز صنعت توسط زنجیره‌ی تأمین فعلی دشوار می‌شود.

بازار تراشه‌ی چین امسال شاهد پیشرفت‌های چشمگیری بود و گزارش شده که SMIC، بزرگ‌ترین تراشه‌ساز چین، لیتوگرافی پنج نانومتری خود را با موفقیت توسعه داده است که نشان می‌دهد سرعت نوآوری چین در بالاترین سطح خود قرار دارد.

به‌گفته‌ی فوکه: «اگر به تراشه‌های پیشرفته‌ی امروزی نگاه کنید، فکر می‌کنم که چین احتمالاً ده سال از آمریکا عقب است. پت گلسینگر، مدیرعامل اینتل، این موضوع را به وضوح به‌صورت عمومی بیان کرد. چین در فناوری‌ نیمه‌هادی‌های نه‌چندان مدرن، فعال‌تر عمل می‌کند.»

مدیرعامل ASML اعتقاد دارد که با وجود عقب‌ماندگی چین از آمریکا در زمینه‌ی فناوری‌های پیشرفته‌ی ساخت تراشه، در تولید تراشه براساس لیتوگرافی‌های قدیمی، نسبت‌ به آمریکا برتری دارد. ASML در پاسخ به سؤالی که آیا چین می‌تواند تجهیزات لیتوگرافی EUV را بازسازی کند یا نه، می‌گوید با توجه به پیچیدگی‌های فرایند توسعه در حال حاضر این امکان وجود ندارد.

  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.