امنیت

سیستم‌عامل و نرم‌افزار

فناوری اطلاعات

August 21, 2024
18:17 چهارشنبه، 31ام مردادماه 1403
کد خبر: 172279

مشکل امنیت اپلیکیشن‌های مایکروسافت روی MacOS

منبع: Peivast

چندین اپلیکیشن مایکروسافت که برای سیستم‌عامل macOS طراحی شده‌اند با نقاط ضعفی همراه هستند که هکرها با استفاده از آن می‌توانند به سرقت داده‌های حساس، ضبط فعالیت‌های کاربر روی دستگاه، ضبط صدا و ویدیو و دیگر کارها بپردازند.

به گزارش تک‌رادار، گزارش جدیدی از پژوهشگران امنیت سایبری Cisco Talos، می‌گویند این نقاط ضعف مربوط به طریق جدید اداره جوازها در macOS است. در این سازوکار، زمانی که یک اپلیکیشن برای اولین اجازه دسترسی به مثلا میکروفون شما را می‌خواهد، از شما درخواست جواز می‌کند. پس از آن این اجازه تا زمانی که کاربر آن را غیرفعال کند فعال است.

در نتیجه هکرها با شکار اپلیکیشن‌هایی که پیش از این اجازه دسترسی به بخش‌های مختلف را دریافت کرده‌اند می‌توانند عملیات‌های تبهکارانه را با هدف بهره‌بردری از این دسترسی‌های خاص به اجرا بگذارند.

مشکلات اپلیکیشن‌های مایکروسافت
این تیم امنیت سایبری می‌گوید هشت نقطه ضعف مربوط به شش اپلیکیشن مایکروسافت را در این سیستم عامل شناسایی کرده است:

CVE-2024-42220 (اپلیکیشن Outlook)
CVE-2024-42004 (اپلیکیشن تیمز- نسخه کار یا مدرسه- اپلیکیشن اصلی)
CVE-2024-39804 (پاورپوینت)
CVE-2024-41159 (وان‌نوت)
CVE-2024-43106 (اکسل)
CVE-2024-41165 (ورد)
CVE-2024-41145 (تیمز- نسخه کاری یا مدرسه- نسخه وب‌ویو کمک‌یار اپلیکیشن)
CVE-2024-41138 (تیمز-نسخه کاری یا مدرسه- microsoft.teams2.modulehost.app)
با اینکه چنین نقطه ضعفی جدی به نظر می‌رسد اما مایکرسوافت نظر دیگری دارد. شرکت به محققان اعلام کرده است که متغییرهای زیادی در این مساله دخیل هستند و احتمال سو استفاده از این نقاط ضعف بسیار پایین است.

در نتیجه شرکت هیچ برنامه‌ای برای انتشار پچ ندارد و به گفته محققان: «مایکروسافت این مشکلات را کم‌خطر قلمداد می‌کند و مدعی است که برای از اپلیکیشن‌ها برای پشتیبانی از پلاگین‌ها باید امکان لود کتابخانه‌های امضا نشده را داشته باشند و از رفع مشکلات امتناع می‌کند.»

  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.