به گزارش پیوست، روزنامه فرانسوی Lefigaro به نقل از منابع خود میگوید دوروف با جت شخصی از باکو آذربایجان به پاریس آمده بود و قصد داشت عصر خود را در این شهر سپری کند.
حکم بازداشت دوروف از سوی OFMIN، نهاد مسئول مبارزه با خشونت علیه کودکان، و در رابطه با چندین تفحص پیرامون موضوعاتی مثل کلاهبرداری، قاچاق مواد مخدر، زورگویی آنلاین، جرایم سازماندهی شده و تجلیل از تروریست صادر شده است. دستگاه قضایی فرانسه میگوید دوروف اقدامات لازم (از جمله نظارت کافی و همکاری با بازجوها) را برای جلوگیری از کاربردهای مجرمانه از پیامرسان خود به اجرا نگذاشته است.
به گفته یکی از بازجویان، دوروف با علم به اینکه در لیست تحت تعقیب کشور فرانسه قرار دارد به پاریس آمده است.
تلگرام که در سال ۲۰۱۳ توسط پاول دوروف و برادرش نیکولای در روسیه راهاندازی شد، یک پیامرسان با رمزنگاری سرتاسری است که در حال حاضر دفتر مرکزی آن در دبی قرار دارد. این شرکت خود را رقیبی برای خدمات مشابه آمریکایی معرفی میکند.
دوروف پیش از این در مصاحبهای در ماه آوریل اعلام کرده بود که پس از فشار مقامات روسی و در سال ۲۰۱۴ مجبور به ترک این کشور شده است.
فرار از مقررات نظارتی
دوروف میگوید پیش از مستقر شدن در دبی، شهرهایی مثل برلین، لندن، سنگاپور و سن فرانسیسکو را زیر نظر داشته اما بیطرفی و محیط مناسب تجاری دبی باعث انتخاب آن شده است. او میگوید: «به نظرم با ۹۰۰ میلیون کاربر کارمان در تلگرام خوب بوده و احتمالا تا یک سال دیگر از سرحد یک میلیارد کاربر فعال ماهانه نیز عبور میکنیم.»
مدیرعامل تلگرام با انتخاب دبی به عنوان مقصد نهایی خود، از مقررات نظراتی دولتها، به ویژه اتحادیه اروپا و ایالات متحده در امان بوده است. آمریکا و اتحادیه اروپا مدتها است که با فشار بر پلتفرمهای بزرگ، آنها را مجبور به حذف محتوای غیرقانونی کردهاند.
دستگیری پاول دوروف و ریز ارزش تونکوین
در پی دستگیری دوروف در فرانسه، ارزش رمزارز تون، ارز بومی بلاکچین TON، طی چند ساعت بیش از ۱۳ درصد ریزش کرد.
بلاکچین تون با وجود اینکه طرحی مستقل از تلگرام است و در واقع زاده تلاشهای ناکام این پلتفرم برای عرضه یک رمزارز بومی محسوب میشود، اما بیشتر ارزشگذاری خود را مدیون ادغام در این پیامرسان محبوب است. کاربران تلگرام با استفاده از بلاکچین تون و پلتفرم فرگمنت میتوانند به خرید و فروش نامهای کاربری بپردازند و یا حتی ارز درون اپلیکیشنی استارز را که تلگرام برای فعالیتیهای داخلی عرضه کرده است را به تون تبدیل و استخراج کنند.
با وجود اینکه هنوز اطلاعاتی درمورد اشاره به تراکنشهای تون از طریق تلگرام و ارتباط آن با دستگیری دوروف منتشر نشده است اما وجود تراکنشهای آلوده از طریق این بلاکچین میتواند اتهامات سنگینی را متوجه تلگرام و شبکه تون کند.
با این حال تا به اینجای کار بیشتر اتهاماتی که بازجویان فرانسوی از آن سخن گفتهاند مربوط به کمبود یا عدم نظارت محتوایی در بخشهای مختلف این پلتفرم است.