دوروف زیر تیغ فرانسه؛ مالک تلگرام شریک جرم است
مقامات امنیتی فرانسه در خصوص دستگیری پاول دوروف اعلام کردهاند ویژگی پیامهای رمزگذاری شده تلگرام و عدم همکاری با نهادهای امنیتی، مالک این پیامرسان را در قاچاق مواد مخدر و تروریسم شریک میکند.
به گزارش فارس، شبکههای تلویزیونی تیاف۱ و بیافام به نقل از منابع ناشناس اعلام کردند پاول دوروف، مدیرعامل تلگرام، شنبه شب در فرودگاه «لوبورژه» در حومه پاریس دستگیر شده است.
گزارشها حاکیست که دستگاه امنیتی فرانسه دوروف را که از آذربایجان به این کشور سفر کرده بود پس از صدور قرار بازداشت از سوی مقامات قضائی این کشور، هنگام پیاده شدن از هواپیمای شخصیاش بازداشت کردند.
گفته میشود حکم بازداشت دوروف به دلیل همکاری نکردن وی با نیروهای امنیتی فرانسه صادر شده است. مقامات فرانسوی گفتهاند که ویژگی پیامهای رمزگذاری شده تلگرام و عدم همکاری با نهادهای امنیتی دوروف را در قاچاق مواد مخدر و جرایم سنگین دیگر شریک میکند. دوروف ممکن است با اتهاماتی نظیر تروریسم در دادگاه فرانسه محاکمه شود.
روسیه، اعلام کرده که در حال انجام اقداماتی برای روشن کردن وضعیت دوروف است. آنطور که راشاتودی گزارش داده پاول دوروف به دلیل داشتن تابعیت فرانسه قابل مبادله یا استرداد نیست و به گفته رسانههای فرانسوی ممکن است بهدلیل اتهامات وارده با حکم ۲۰ سال زندان مواجه شود.
آنچه درباره دوروف و تلگرام میدانیم
دوروف ۳۹ ساله متولد روسیه، بنیانگذار و مالک اپلیکیشن پیامرسان تلگرام است. این پلتفرم با سایر شبکههای اجتماعی مانند واتساپ فیسبوک، اینستاگرام، تیکتاک و ویچت رقابت میکند.
دوروف، که ثروت او توسط فوربس ۱۵.۵ میلیارد دلار تخمین زده شده، در سال ۲۰۱۴ پس از امتناع از پذیرش درخواستهای دولت روسیه مبنی پاک کردن صفحه فعالان اپوزوسیون شبکهاجتماعی ویکی (که خود آن را تاسیس کردهبود) آن را فروخت و روسیه را ترک کرد.
او در سال ۲۰۱۷ تلگرام را به دبی منتقل کرد و شهروندی امارات متحده عربی را نیز دریافت کرده است. وی در آگوست ۲۰۲۱ شهروندی فرانسه را دریافت کرد. او همچنین شهروند سنت کیتس و نویس، کشوری دو جزیرهای در کارائیب است.
قوانین و تلگرام
روسیه پس از امتناع تلگرام از قوانین این کشور در سال ۲۰۱۸ این اپلیکیشن را مسدود کرد.
اکنون چندین کشور در اروپایی، از جمله فرانسه، به دلیل نگرانیهای امنیتی و نقض دادهها، این اپلیکیشن را مورد بررسی دقیق قرار دادهاند. رگولاتورهای اروپا در ماه می(اردیبهشت-خرداد)، اعلام کردند که تلگرام را تحت نظر دارند و این اپلیکیشن به معیار کلیدی نزدیک میشود که طبق قانون شاخص محتوای آنلاین اتحادیه اروپا میتواند آن را تحت الزامات سختگیرانهتری قرار دهد. منظور این رگولاتور معیارهای یک شرکت دربان فناوری است که طبق آن شرکت های بزرگ باید قوانین خاصی از اروپا را رعایت کنند.
واکنشها به دستگیری دورروف در فرانسه
اقدام فرانسه نسبت به بازداشت او با واکنشهای بسیاری همراه بوده است، مثلا پست آخر امانوئل مکرون در اینستاگرام آماج هشتگ FreeDUROV است.
ایلان ماسک مالک شبکه اجتماعی ایکس (توییتر سابق) به انتقاد از بازداشت دورف پرداخت. وی بازداشت دورف را علیه آزادی بیان دانست.
دوروف در آوریل(فروردین-اردیبهشت) به تاکر کارلسون، چهره مشهور رسانهای و مجری سابق فاکسنیوز، درباره خروجش از روسیه و جستجو برای یافتن مکانی برای شرکتش که شامل اقامتهای کوتاه در برلین، لندن، سنگاپور و سانفرانسیسکو بود، گفت: ترجیح میدهم آزاد باشم تا اینکه از کسی دستور بگیرم.
اکنون کارسون در واکنش به این رویداد نوشت: یک کشور غربی و متحد دولت بایدن و از اعضای ناتو دورروف را دستگیر کرده وی امشب در یک زندان فرانسه به سر میبرد و این هشداری برای هر صاحب پلتفرمی است که از سانسور حقیقت به دستور دولتها و آژانسهای اطلاعاتی امتناع میکند. تاریکی به سرعت جهان آزاد سابق را فرا میگیرد.
یک بازپرس در گفتوگو با شبکه تلویزیونی تیاف۱ گفت پاول دوروف قطعا پیش از محاکمه به زندان میرود. او در پلتفرمش به تعداد زیادی جرم و جنایت اجازه داده و برای جلوگیری از آنها هیچ کاری نکرده است.
دوروف ماه ها پیش طی مصاحبه ای با کارسون گفته بود از اینکه بیش از حد مورد توجه آژانسهای امنیتی ایالات متحده از جمله اداره تحقیقات فدرال (FBI) قرار گرفته نگران است و آژانس های ایالات متحده سعی کرده بودند یکی از مهندسان او را استخدام کنند تا یک راه مخفی برای کنترل این سکو و جاسوسی از کاربران پیدا کنند.
با انتشار خبر دستگیری پاول دورف در فرانسه، قیمت ارز دیجیتال تونکوین (TON) که به اکوسیستم تلگرام مرتبط است، بیش از ۱۲ درصد سقوط کرد.