پیام‌رسان

تلفن همراه

August 30, 2024
12:13 جمعه، 9ام شهریورماه 1403
کد خبر: 172805

تلگرام در گوشه رینگ؛ تحقیقات جدی اروپا علیه پیام‌رسان محبوب آغاز شد

منبع: Zoomit

مقامات اروپا با انجام تحقیقاتی جدی می‌خواهند تعداد دقیق کاربران تلگرام را در اتحادیه‌ی اروپا مشخص کنند.

تلگرام این روزها به تیتر یک بسیاری از رسانه‌های فناوری تبدیل شده است؛ اما نه به‌خاطر ارائه‌ی قابلیت‌های پرتعداد و کاربردی، بلکه به‌دلیل بازداشت پاول دورف (مدیرعامل و بنیان‌گذار). در جدیدترین نمونه از حواشی تلگرام، حالا مقامات اتحادیه‌ی اروپا دست‌به‌کار شده‌اند.

بر اساس گزارش فایننشال تایمز، اتحادیه‌ی اروپا درحال تحقیق است تا بفهمد که آیا تلگرام برای فرار از قانون خدمات دیجیتال (DSA)، آمار اشتباه درباره‌ی تعداد کاربرانش ارائه داده یا نه.

مرکز تحقیقات مشترک (JRC)، زیرمجموعه‌ی کمیسیون اروپا، درحال انجام تحقیقات فنی روی تلگرام است تا تعداد دقیق کاربران این پلتفرم را در اتحادیه‌ی اروپا مشخص کند. ظاهراً مرکز تحقیقات مشترک در قالب بخشی از این تحقیقات، با مدیران تلگرام تماس گرفته است.

سخنگوی کمیسیون اروپا می‌گوید: «ما ازطریق سیستم‌ها و محاسباتمان، راهی برای تعیین میزان دقیق بودن داده‌ی کاربران داریم.»

از زمان بازداشت پاول دورف، تلگرام در گوشه‌ی رینگ افتاده و برخی از آژانس‌های رگولاتوری در اروپا علیه این پیام‌رسان موضع گرفته‌اند. تحقیقات کمیسیون اروپا، حواشی تلگرام را پررنگ‌تر از همیشه می‌کند.

تلگرام مدتی پیش ادعا کرد که ۴۱ میلیون کاربر در اروپا دارد و قرار بود این ماه آمار به‌روزشده‌ را ارائه دهد، اما صرفا گفت که میانگین تعداد کاربران فعال ماهانه‌اش در اروپا، «بسیار کمتر از ۴۵ میلیون» است.

مقامات اروپا می‌گویند ارائه‌نکردن آمار دقیق، نمونه‌ی بارز نقض قانون DSA است؛ آن‌ها معتقدند که نتیجه‌ی تحقیقات، مشخص می‌کند که بیش از ۴۵ میلیون نفر در اروپا مشغول استفاده از تلگرام هستند.

عددِ ۴۵ میلیون، اهمیت بسیار زیادی دارد؛ چون طبق گفته‌ی مقامات اروپا، سرویس‌هایی که بیش‌از ۴۵ میلیون کاربر در اروپا دارند، در دسته‌ی «پلتفرم‌های آنلاین بسیار بزرگ» قرار می‌گیرند و باید یک‌سری قوانین را رعایت کنند. نقض قانون ممکن است به جریمه‌ای معادل ۶ درصد از گردش مالی سالانه‌ی شرکت‌ها منتهی شود.

پلتفرم‌های آنلاین بسیار بزرگ باید به‌طور دقیق با قوانین سازگار شوند و نظارت سخت‌گیرانه‌ای روی محتوا داشته‌ باشند. به‌علاوه آن‌ها موظفند که داده‌های درخواستی را با کمیسیون اروپا به‌اشتراک بگذارند.

گفته می‌شود که تلگرام در آستانه‌ی دست‌یابی به یک میلیارد کاربر فعال قرار دارد. پاول دورف مدتی پیش در مصاحبه‌ای گفت که به غیر از چین، تعداد کاربران تلگرام در هر کشور متناسب با جمعیت همان منطقه است.

  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.