خبر اول

سخت‌افزار

September 4, 2024
15:47 چهارشنبه، 14ام شهریورماه 1403
کد خبر: 173003

تراشه ساخت هند در سال آینده عرضه می‌شود

یک استارت‌آپ نوظهور هندی قصد دارد در سه ماه اول سال ۲۰۲۵ اولین نمونه را از تراشه ساخت خود عرضه کند و نیاز این کشور را به تراشه سایر کشورها از بین ببرد.

به گزارش ایسنا، به رغم این که هندوستان ۲۰ درصد از طراحان تراشه جهان را در خود جای داده است، حضور چشمگیری در بازار جهانی نیمه‌رساناها ندارد.

به نقل از تک‌کرانچ، دولت هند در ماه‌های اخیر به سرمایه‌گذاری در بخش نیمه‌رساناها پرداخته است، زیرا شرکت‌های سراسر جهان راهبرد «چین به علاوه یک»(China-plus-one) را در پیش گرفته‌اند و به دنبال جایگزین‌هایی برای چین در این بخش هستند. شرکت «بیگ‌ایندین سمیکانداکتورز»(BigEndian Semiconductors) قصد دارد با آغاز توسعه تراشه‌های نظارتی برای دوربین‌ها، روی این تغییر سرمایه‌گذاری کند.

این استارت‌آپ مستقر در شهر بنگلور که در ماه مه تأسیس شد، توسط «سونیل کومار»(Sunil Kumar)، مدیرعامل آن و مدیر اجرایی سابق شرکت‌های «آرم هولدینگز»(Arm Holdings) و «اینتل»(Intel) سرپرستی می‌شود و بقیه اعضای گروه مؤسس نیز تجربه‌هایی را در ساخت تراشه در شرکت‌هایی مانند «برودکام»(Broadcom) و «سایپرس سمیکانداکتر»(Cypress Semiconductors) دارند.

کومار در مصاحبه با تک‌کرانچ گفت که اعضای مؤسس بیگ‌ایندین به مدت ۲۵ سال یکدیگر را می‌شناسند. آنها پس از مشاهده مصرف داخلی قابل توجه در کنار تشویق‌های دولت هند و مشتریان به یافتن جایگزین‌هایی برای تراشه‌های چین، تصمیم به تاسیس این استارت‌آپ گرفتند.

هند یک بودجه ۹ میلیارد دلاری را برای تقویت توسعه محلی نیمه‌هادی‌ها و شرکت‌های تولید نمایشگر تعیین کرده است.

بیگ‌ایندین در ابتدا به برنامه‌ریزی برای تراشه‌های نظارتی می‌پردازد و با شرکت تایوانی «یونایتد مایکروالکترونیکس»(United Microelectronics) همکاری می‌کند. تراشه مرجع این شرکت بر اساس فرآیند گره ۲۸ نانومتری در سه ماه اول سال ۲۰۲۵ عرضه می‌شود. همچنین، این استارت‌آپ قصد دارد حضور خود را به مرور زمان گسترش دهد.

  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.