هوش مصنوعی

September 8, 2024
0:12 یکشنبه، 18ام شهریورماه 1403
کد خبر: 173078

ابزارهای یوتوب برای محافظت از تولیدکنندگان محتوا در مقابل هوش مصنوعی

منبع: Digiato

کپی‌برداری از محتوای تولید شده به یکی از دغدغه‌های جدی فعالان در یوتوب تبدیل شده‌ است؛ اما این پلتفرم اخیراً اعلام کرده است که ابزارهایی اختصاصی برای مقابله با چنین پدیده‌ای در دست ساخت دارد و آن‌ها را به‌زودی در اختیار تولیدکنندگان محتوا قرار خواهد داد.

یوتوب چگونه می‌تواند از آثار مقابل هوش‌مصنوعی محافظت کند؟
پست جدید یوتوب، خبر از توسعه ابزارهایی داده است که به تولیدکنندگان محتوا امکان کنترل بیشتر روی آثار خود را می‌دهد و از سوءاستفاده‌های احتمالی توسط هوش‌مصنوعی جلوگیری به عمل می‌آورد. طبق اعلام رسمی یوتوب، ابزارهای مدیریتی جدید به کاربران اجازه خواهند داد تا از پتانسیل‌های خلاقانه هوش‌مصنوعی بهره ببرند و استفاده مسئولانه از ابزارهای مبتنی‌بر این فناوری را رواج دهند؛ درحالی‌که به‌صورت هم‌زمان می‌تواند کپی‌برداری از صدا یا سایر موارد دارای مالکیت معنوی در ویدیوها توسط سرویس‌های خودکار را کاهش دهد.

یکی از ابزارهای جدید یوتوب با نام «فناوری تشخیص بازخوانی مصنوعی» به هنرمندان و تولیدکنندگان محتوا اجازه می‌دهد تا محتوایی که از صدای آنها با استفاده از هوش‌مصنوعی مولد جهت خواندن دیگر ترانه‌ها یا بازخوانی استفاده کرده‌اند را شناسایی کنند. یوتوب اشاره کرده است که این ابزار به‌عنوان زیرمجموعه‌ای از سیستم Content ID ارائه خواهد شد و احتمالاً از سال آینده میلادی در قالب یک برنامه آزمایشی ارائه می‌شود.

توسعه سریع و گسترش روزافزون سرویس‌های مبتنی‌بر هوش‌مصنوعی مولد، بسیاری از هنرمندان را نسبت به کپی‌برداری از آثار یا سوءاستفاده از آنها نگران کرده است. یوتوب در اواخر سال گذشته میلادی به ناشران موسیقی وعده داد که تمهیداتی را جهت جلوگیری از بروز چنین رخدادهایی در پیش خواهد گرفت. همچنین جمعی از هنرمندان در اوایل سال جاری میلادی با انتشار نامه‌ای، نسبت به استفاده بدون اجازه از صدای آنها در ابزارهای هوش‌مصنوعی و لطمه به خلاقیت انسانی، هشدار دادند.

از دیگر ابزارهای یوتوب جهت مبارزه با استفاده‌های نادرست از هوش‌مصنوعی، فناوری تشخیص ویدیوهای جعلی و دیپ‌فیک است. ویژگی مذکور بیشتر روی ویدیوهایی تمرکز دارد که در آن چهره افراد به چشم می‌خورد یا اجرای خوانندگان، بازیگران و سایر هنرمندان روی صحنه را تقلید می‌کنند. البته جزئیاتی از نحوه عملکرد و تاریخ ارائه این ابزار اعلام نشده و ظاهراً یوتوب هنوز مشغول توسعه آن است.

یوتوب بار دیگر موضع خود در مقابل استفاده از ویدیوهای این پلتفرم جهت تمرین مدل‌های هوش‌مصنوعی را هم اعلام کرده است و هرگونه استفاده بدون اجازه از محتوا جهت چنین کاری را مسدود می‌کند. البته با تمامی این شرایط، بسیاری از شرکت‌های فعال در زمینه هوش‌مصنوعی ازجمله OpenAI، اپل، آنتروپیک، انویدیا و Runway از ویدیوهای آپلود شده روی یوتوب برای آموزش مدل‌های خود بهره برده‌اند و مشخص نیست که یوتوب چگونه می‌خواهد از استفاده‌های غیرمجاز آتی جلوگیری به عمل آورد. همچنین قرار است در آینده نزدیک گزینه‌هایی برای صدور اجازه یا تنظیم سطح دسترسی ابزارهای خودکار به ویدیوها در اختیار تولیدکنندگان محتوا قرار بگیرد.

  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.