هوش مصنوعی

September 8, 2024
16:22 یکشنبه، 18ام شهریورماه 1403
کد خبر: 173146

مطالعات تطبیقی قوانین هوش مصنوعی دنیا در دستور کار معاونت علمی

منبع: ایسنا

معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان رئیس‌جمهور طی سخنانی از آغاز مطالعات تطبیقی قوانین هوش مصنوعی دنیا در راستای تدوین قوانین کارآمد و شفاف در این حوزه در کشور خبر داد.

دکتر حسین افشین در جلسه فوق‌العاده کارگروه هوش مصنوعی که با هدف بررسی حوزه حکمرانی هوش مصنوعی برگزار شد، گفت: هدف از برگزاری این جلسه، رسیدن به یک منظومه فکری مشخص است، اگر منظومه مشخصی وجود داشته باشد، در آن صورت هر حرکت و اقدامی قابل پیش‌بینی است و به دلیل جنس دانش این حوزه، باید امکان به روز رسانی وجود داشته باشد.

وی با بیان اینکه در حوزه هوش مصنوعی در عین داشتن الگو باید پویایی مسیر را هم حفظ کنیم، بر اهمیت داشتن هدف و چشم‌انداز در این حوزه تاکید کرد و افزود: گاهی ما در حوزه‌ای علمی هدف‌گذاری می‌کنیم بدون آنکه مطالعه‌ای در زمینه تولید و نشر و توسعه آن علم داشته باشیم و ممکن است موضعی را مد نظر قرار دهیم که اساسا محلی از اعراب نداشته باشد. از این رو، اینکه چه زمانی رگولاتوری کنیم، اهمیت بالایی دارد.

به نقل از معاونت علمی ریاست جمهوری، افشین بر اهمیت قانون‌گذاری در این حوزه تاکید کرد و گفت: در این راستا انجام مطالعه تطبیقی قوانین وضع شده در دنیا در حوزه هوش مصنوعی به یک تیم تحقیقاتی واگذار شده است تا بررسی کنیم هر کدام از قوانین چه محدودیت‌ها و چه فرصت‌هایی را می‌تواند برای ما به همراه داشته باشد.

وی با اشاره به نقش تسهیل‌گری معاونت علمی و سازمان ملی هوش مصنوعی در اکوسیستم هوش مصنوعی، گفت: وزارت ارتباطات به واسطه داشتن زیرساخت، شورای عالی فضای مجازی به دلیل داشتن داده و دانشگاه‌ها هم به دلیل داشتن نیروی انسانی، ذی‌نفعان این حوزه محسوب می‌شوند و این سه بخش به همراه اکوسیستم، چهار بازیگری هستند که در این عرصه کنشگری می‌کنند و معاونت علمی قرار است در این حوزه مفصلی بین حاکمیت و این بخش‌ها باشد. سازمان ملی هوش مصنوعی و معاونت علمی و فناوری ریاست‌جمهوری در این زیست بوم بازیگر نیستند، بلکه به عنوان تسهیلگر، تلاش داریم ظرفیت‌های حاکمیتی را در پیشبرد بهتر امور به کار گیریم.

  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.