برنامه عربستان برای دسترسی به تراشههای پیشرفته انویدیا تا یک سال آینده
عربستان سعودی خوشبین است تا بتواند «طی یک سال آینده» به تراشههای قدرتمند و پیشرفته انویدیا دست پیدا کند. بااینوجود، عربستان قادر خواهد بود پیشرفتهترین مدلهای هوش مصنوعی را توسعه دهد و از آنها استفاده کند.
«عبدالرحمن طارق حبیب»، یکی از مقامات ارشد اداره اطلاعات و هوش مصنوعی عربستان سعودی، در گفتگو با CNBC میگوید که این کشور انتظار دارد در یک سال آینده به چنین هدف بزرگی دست پیدا کند. با توجه به اینکه کنترلهای سخت ایالات متحده تاکنون مانع صادرات تراشه به عربستان شده است، اکنون درخواست دسترسی به تراشههای انویدیا میتواند انتظار قابلتوجهی از سوی مقامات این کشور باشد.
تأثیر دسترسی به تراشههای انویدیا برای عربستان
حبیب میگوید که دسترسی عربستان سعودی به تراشههای انویدیا (در این مورد، انویدیا H200s، قدرتمندترین تراشه این شرکت که در GPT-4o استفاده میشود) «معنای زیادی» خواهد داشت.
او در مورد تأثیر استفاده از تراشههای انویدیا توضیح میدهد: «تجارت بین عربستان و ایالات متحده را ساده خواهد کرد. همچنین در زمینه ایجاد قابلیتهای محاسباتی به عربستان کمک زیادی خواهد کرد. اما فقط این قابلیتهای محاسباتی مهم نیستند. ما در سه سال گذشته برای ایجاد ظرفیت تلاش کردهایم، بنابراین درحال کار و همکاری با تمام جامعه بینالمللی هستیم و این امر کمک میکند تا به یکی از کشورهای فعال برتر در تجزیهوتحلیل دادهها تبدیل شویم.»
عربستان سعودی برای توسعه اکوسیستم هوش مصنوعی خود سرمایهگذاریهای قابلتوجهی انجام میدهد. گزارشها نشان میدهند که این کشور قصد دارد تا سال 2030، 12 درصد از تولید ناخالص داخلی خود را توسط هوش مصنوعی به دست بیاورد و صندوق سرمایهگذاری عمومی 925 میلیارد دلاری این هدف را هدایت میکند.
حبیب همچنین در بخش دیگری از صحبتهای خود گفت این خبر که دولت ایالات متحده درحال بررسی کاهش سختگیریها درباره قوانین صادرات خود برای دسترسی عربستان سعودی به تراشهها است، نشاندهنده رابطه مثبت بین ریاض و واشنگتن در فضای هوش مصنوعی است.
او در این رابطه میگوید: «این موضوع نشاندهنده همکاری و کاری است ما بهطورکلی با سازمان بینالمللی و بهطورخاص با ایالات متحده انجام میدهیم. و همچنین باعث درک این موضوع میشود که عربستان چگونه یک نیروگاه نوظهور در زمینه هوش مصنوعی، سرمایهگذاری و تولید محصولات هوش مصنوعی با ایالات متحده است.»