تلفن همراه

خبر اول

فناوری

لبه تکنولوژی

September 21, 2024
16:37 شنبه، 31ام شهریورماه 1403
کد خبر: 174089

باتری نمک مذاب می‌تواند جایگزین باتری‌های لیتیومی شود

دانشمندان می‌گویند باتری‌های جدیدی که از نمک مذاب به عنوان الکترولیت استفاده می‌کنند، می‌توانند در دمای بالا بدون احتمال آتش گرفتن کار کنند و جایگزین مناسبی برای باتری‌های لیتیومی باشند.

به گزارش ایسنا، تقاضا برای ذخیره‌سازی ایمن و افزایش یافته انرژی در یک دستگاه، نوآوری‌ها را در سراسر جهان هدایت می‌کند. باتری‌های لیتیومی معمولی به خصوص در گرمای زیاد به اندازه کافی ایمن نیستند و محدودیت‌های خاصی دارند که مانع نوآوری در چنین دستگاه‌هایی می‌شود.

حالا یک شرکت انرژی مستقر در تنسی آمریکا موسوم به بیولارگو(به BioLargo Energy Technologies) برای غلبه بر چالش‌های متعدد، نوع جدیدی از باتری را با هدف جایگزینی باتری‌های لیتیومی سنتی معرفی کرده است.

این شرکت ادعا می‌کند که باتری مبتنی بر نمک مذاب آن در گرما به خوبی کار می‌کند و می‌تواند جایگزین بهتری برای دستگاه‌های ذخیره انرژی سنتی باشد.

 

باتری مبتنی بر نمک آتش نمی‌گیرد

اتفاقا این باتری‌های جدید باید گرم شوند تا کار کنند. شرکت سازنده می‌گوید نمک آتش نمی‌گیرد و این باتری را برای استفاده در خانه‌ها و سیستم‌های انرژی خورشیدی ایمن‌تر می‌کند.

رندال مور(Randall Moore)، رئیس و مدیر عامل بیولارگو اظهار داشت که تعدادی آتش‌سوزی مربوط به باتری‌های لیتیوم-یونی در اقصی نقاط دنیا رخ داده است، در حالی که باتری نمک مذاب این مشکل را نخواهد داشت.

وی افزود: من فکر می‌کنم هدف اصلی این است که سلولی را فراهم کنیم که مردم نگران داشتن آن در خانه‌ها و کارخانه‌های خود نباشند و یک نگرانی ایمنی نباشد. این بزرگترین مسئله است و تلاش برای یافتن راهی بهتر برای رفع این نیاز باید فورا انجام شود.

این شرکت در حال گسترش برنامه خود به کشورهای مختلف در سراسر جهان است. به عنوان مثال چند روز قبل بود که این شرکت مشارکت خود را با یک شرکت انرژی مستقر در نروژ جشن گرفت.

باتری‌های این شرکت که در دمای بالا نیز به خوبی کار می‌کنند، از نمک‌های مذاب به عنوان الکترولیت استفاده می‌کند و مزایای متعددی را در مقایسه با دستگاه‌های ذخیره انرژی معمولی ارائه می‌دهد. این باتری‌های جدید چرخه طولانی‌تر و چگالی انرژی بالاتری دارند و می‌توانند در دمای بالا کار کنند.

 

باتری‌های نمک مذاب برای کاربردهای ذخیره‌سازی سنگین مناسب هستند

این سیستم جدید که برای کاربردهای ذخیره انرژی در مقیاس بزرگ مناسب است، به دلیل استحکام و کارایی می‌تواند برای ذخیره‌سازی انرژی تجدیدپذیر استفاده شود.

این باتری‌های جدید می‌توانند راه حل‌های انرژی پایدار را با ارائه ذخیره‌سازی انرژی قابل اعتماد و کارآمد پیش ببرند.

به طور کلی، الکترولیت در چنین باتری‌هایی معمولاً حاوی ترکیبی از سدیم کلرید(NaCl) و نمک‌های دیگر مانند پتاسیم کلرید(KCl) یا منیزیم کلرید(MgCl2) است. برخی از شرکت‌ها نمک‌ها را تا نقطه ذوب خود حرارت می‌دهند تا یک محیط رسانا ایجاد کنند.

برخی از سازندگان باتری ادعا کردند که آینده باتری‌های نمک مذاب که ناشی از پیشرفت‌های مداوم در علم مواد، مدیریت حرارتی و طراحی باتری است، امیدوارکننده است.

 

نوآوری در ترکیب الکترولیت

برخی از کارهای تحقیقاتی بر بهبود عملکرد، کارایی و ایمنی باتری‌های نمک مذاب از طریق توسعه مواد پیشرفته و طرح‌های نوآورانه متمرکز هستند.

هدف نوآوری در ترکیب الکترولیت و مواد الکترود، افزایش چگالی انرژی و عمر چرخه باتری است. علاوه بر این انتظار می‌رود تلاش‌ها برای بهبود سیستم‌های مدیریت حرارتی و کاهش زمان راه‌اندازی، باتری‌های نمک مذاب را کاربردی‌تر و مقرون‌به‌صرفه‌تر کند.

برای اطمینان از نقش مهم باتری‌های نمک مذاب در آینده راه‌حل‌های ذخیره‌سازی انرژی پایدار و انعطاف‌پذیر، پرداختن به چالش‌هایی مانند دمای عملیاتی بالا، سازگاری مواد و نگرانی‌های ایمنی مورد نیاز است.

  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.