رسانه‌های اجتماعی

September 27, 2024
15:22 جمعه، 6ام مهرماه 1403
کد خبر: 174542

مارک زاکربرگ معتقد است شبکه‌های اجتماعی لزوما باعث آسیب به سلامت روان نمی‌شوند

منبع: Zoomit

مارک زاکربرگ، مدیرعامل متا، می‌گوید که از نظر او هیچ «ارتباط علّی» بین شبکه‌های اجتماعی و آسیب به سلامت روان نوجوانان وجود ندارد.

مارک زاکربرگ، مدیرعامل متا، با این ادعا که شبکه‌های اجتماعی مستقیما به سلامت روان نوجوانان آسیب می‌زنند، موافق نیست. او در مصاحبه‌ با وب‌سایت ورج گفت اکثر مطالعات باکیفیت اعلام کرده‌اند که «ارتباط علّی در مقیاس گسترده بین این چیزها وجود ندارد.»

گفته‌های زاکربرگ در مصاحبه‌ی جدیدش، روی همان موضوعاتی تأکید دارند که او در اوایل سال ۲۰۲۴ در برابر اعضای کنگره‌ی آمریکا به زبان آورده بود. مدیرعامل متا در آن زمان گفت که طبق مطالعات فعلی، «ارتباط علّی» بین شبکه‌های اجتماعی و تضعیف سلامت روان نوجوانان وجود ندارد.

به گفته‌ی کارشناسان، اثبات ارتباط علّی کار ساده‌ای نیست و مطالعات نشان داده‌اند که شبکه‌های اجتماعی می‌توانند روی سلامت روان افراد نوجوان، هم تأثیر منفی بگذارند و هم مثبت.

مارک زاکربرگ به ورج گفت: «مطالعات دانشگاهی چیزی را نشان می‌دهند که به نظرم با آنچه از عملکرد پلتفرم‌ها دیده‌ام سازگاری بیشتری دارد؛ بااین‌حال در نقطه‌ی مقابل ذهنیت اکثر مردم قرار می‌گیرد و از نگاه من، این فرضیه‌ای است که باید درنظرش بگیریم.»

زاکربرگ می‌گوید که رویکرد درست برای متا این است که ابزاری به والدین بدهد تا بتوانند استفاده‌ی کودکان خود از شبکه‌های اجتماعی را محدود کنند.

اینستاگرام چند هفته‌ی پیش اعلام کرد که حساب‌های تمامی افراد نوجوان را امن‌تر می‌کند و ضمن روی‌کار‌آوردن ویژگی Sleep Mode، ارسال پیام خصوصی به نوجوانان را محدود خواهد کرد. متا همچنین مجموعه‌ای از قابلیت‌های جدید را برای والدین معرفی کرد تا آن‌ها نظارت بیشتری روی نحوه‌ی استفاده‌ی کودکان خود از اینستاگرام و فیسبوک مسنجر داشته باشند.

نگرانی درباره‌ی استفاده‌ی نوجوانان از شبکه‌های اجتماعی در سال ۲۰۲۱ افزایش یافت؛ چون در آن زمان اسنادی فاش شدند که نشان می‌دادند متا از آثار منفی اینستاگرام روی برخی از نوجوانان آگاه است. از آن زمان به بعد، قانون‌گذاران آمریکا توجه بیشتری به قانونمندسازی شبکه‌های اجتماعی نشان داده‌اند.

زاکربرگ در مصاحبه با ورج بار دیگر تأکید کرد که از نظر او، صاحبان فروشگاه‌های آنلاینِ اپلیکیشن نظیر اپل و گوگل باید روند احراز سن کاربران را برعهده بگیرند، نه پلتفرم‌های مختلف مثل اینستاگرام. او می‌گوید که قبول‌نکردن این مسئولیت برای اپل و گوگل «قابل پذیرش نیست» چون هربار که روی گوشی خود پرداخت انجام می‌دهید، سیستم احراز سن کودکان مورد استفاده قرار می‌گیرد.

زاکربرگ می‌گوید که با وجود دیدگاهش نسبت‌به ارتباط شبکه‌های اجتماعی و سلامت روان نوجوانان، متا به تبعیت از قوانین دولت ادامه می‌دهد.

  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.