هوش مصنوعی

September 28, 2024
18:17 شنبه، 7ام مهرماه 1403
کد خبر: 174612

لقب عجیبی که مدیران TSMC به سم آلتمن دادند

منبع: Zoomit

سم آلتمن، خالق ChatGPT با طرح‌های جاه‌طلبانه‌اش در حوزه‌ی هوش مصنوعی، لقب عجیب «داش پادکست‌باز» را از مدیران TSMC دریافت کرد.

شرکت‌های بزرگی مثل OpenAI، مایکروسافت و گوگل به‌لطف هوش مصنوعی موفق شده‌اند فرصت‌های جدیدی به‌دست آورند، اما سرورهای مورد نیاز برای ارائه‌ی این فناوری به حجم عظیمی از انرژی و آب (برای خنک‌سازی) نیاز دارند. براساس پیش‌بینی‌ها احتمال دارد برای تأمین نیازهای هوش مصنوعی، تا سال ۲۰۲۵ با کمبود برق در دنیا مواجه شویم. همچنین، مدل GPT-4 شرکت OpenAI فقط برای تولید ۱۰۰ کلمه، سه بطری آب مصرف می‌کند.

به گزارش نیویورک‌تایمز، OpenAI و مایکروسافت برای حل مشکلات توسعه‌ی هوش مصنوعی، پروژه‌ای ۱۰۰ میلیارد دلاری به نام Stargate آغاز کرده‌اند تا وابستگی خود به تراشه‌های انویدیا را کاهش دهند. مایکروسافت نیز با شرکت بلک‌راک همکاری کرده است تا منابع مالی مورد نیاز برای توسعه‌ی دیتاسنترها را جهت پیشبرد اهداف هوش مصنوعی خود تأمین کند.

سم آلتمن، مدیرعامل OpenAI برنامه‌ی جسورانه‌ای برای رفع نیازهای محاسباتی شرکتش ارائه داده است. این برنامه‌ها که به سرمایه‌گذاران امارات متحده‌ی عربی و تولیدکنندگان تراشه در آسیا نیاز دارد، شامل ساخت کارخانه‌های تولید تراشه و دیتاسنتر در سرتاسر جهان می‌شود تا OpenAI بتواند به سطح جدیدی از پیشرفت در هوش مصنوعی دست یابد.

تحلیلگران بازار درمورد هزینه‌های مایکروسافت در حوزه‌ی هوش مصنوعی نگران‌هایی جدی دارند. همچنین، پیش‌بینی‌ها از زیان ۵ میلیارد دلاری برای OpenAI در ماه‌های آینده خبر می‌دهند. به‌هرحال، شرکت‌هایی مثل مایکروسافت، انویدیا و اپل در دور جدید سرمایه‌گذاری OpenAI حضور دارند و ارزش سازنده‌ی ChatGPT احتمالاً به بیش از ۱۵۰ میلیارد دلار خواهد رسید.

نکته‌ی جالب اینکه مدیران TSMC طرح‌های سم آلتمن برای توسعه‌ی ۳۶ کارخانه‌ی تراشه‌سازی را بسیار جاه‌طلبانه و حتی غیرمنطقی می‌دانند و او را داش پادکست‌باز (Podcasting Bro) خطاب کرده‌اند. البته OpenAI این ادعا را رد و اعلام کرد برنامه‌هایش در مقیاس صدها میلیارد دلار خواهد بود، نه چند تریلیون دلار.

  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.