سخت‌افزار

فناوری اطلاعات

October 1, 2024
14:59 سه شنبه، 10ام مهرماه 1403
کد خبر: 174752

تجدیدنظر آمریکا در تسهیل صادرات تراشه‌های هوش مصنوعی به خاورمیانه

منبع: ایسنا

وزارت بازرگانی آمریکا مقرراتی را رونمایی کرد که صادرات تراشه‌های هوش مصنوعی مانند محصولات انویدیا به دیتاسنترها در خاورمیانه را تسهیل خواهد کرد.

صادرکنندگان آمریکایی از اکتبر سال ۲۰۲۳، ملزم شده‌اند قبل از صادرات تراشه‌های پیشرفته به بخش‌هایی از خاورمیانه و آسیای مرکزی، مجوز دریافت کنند.

تحت مقررات جدید، دیتاسنترها قادر خواهند بود برای وضعیت «کاربر نهایی معتبر» درخواست کنند که به آنها اجازه می‌دهد تراشه‌ها را تحت اجازه کلی، دریافت کنند و دیگر نیازی به درخواست شرکت‌های آمریکایی برای دریافت مجوز صادرات به آنها نباشد.

یک مقام آمریکایی گفت: آمریکا با دیتاسنترهای خارجی که برای برنامه «کاربر نهایی معتبر» درخواست می‌کنند و همچنین دولت‌های میزبان آنها، همکاری می‌کند تا ایمنی و امنیت فناوری را تضمین کند.

این مقررات در شرایطی معرفی شد که برخی در واشنگتن، نگران احتمال تبدیل شدن خاورمیانه به مجرایی برای دستیابی چین به تراشه‌های پیشرفته آمریکایی هستند.

شرکت «جی ۴۲» که در امارات عربی متحده مستقر است و روابط تاریخی با چین دارد، در مرکز این نگرانی‌ها وجود دارد. مایکروسافت در آوریل اعلام کرد ۱.۵ میلیارد دلار در این شرکت سرمایه‌گذاری خواهد کرد و قصد دارد تراشه‌هایی را در اختیار این شرکت قرار دهد که توانایی مدل هوش مصنوعی برای شبیه سازی منطق انسانی را بهبود می‌دهد.

هرچند شرکت «جی ۴۲» اعلام کرد حضورش را در چین قطع کرده و محدودیت‌های وضع شده توسط آمریکا برای همکاری با شرکت‌های آمریکایی را پذیرفته است اما این قرارداد، توجه مخالفان سرسخت چین را در کنگره آمریکا جلب کرد.

وزارت بازرگانی آمریکا در بیانیه‌ای اعلام کرد دیتاسنترهایی که برای این برنامه درخواست می‌کنند، تحت یک فرآیند بررسی دقیق قرار می‌گیرند تا اطمینان حاصل شود تدابیر امنیتی برای جلوگیری از فروش به غیر یا استفاده از فناوری آمریکا با روش‌های مغایر با امنیت ملی این کشور، به کار گرفته شده‌اند. طبق مقررات جدید، فرآیند بررسی شامل اطلاعاتی درباره مشتریان فعلی و بالقوه، فعالیت‌های تجاری، محدودیت‌های دسترسی و امنیت سایبری است.

بنا بر این مقررات، متقاضیان همچنین باید با الزامات گزارش‌دهی و بررسی در محل توسط نمایندگان دولت آمریکا موافقت کنند و کشورهای میزبان ممکن است لازم باشد تضمین‌هایی درباره استفاده مناسب و ایمن از فناوری داشته باشند.

به گفته این مقام، مجوزها، مقادیر و انواع فناوری را که می‌توان به یک دیتاسنتر صادر کرد، محدود خواهد کرد.

بر اساس گزارش رویترز، آلن استیوز، مقام بازرگانی، در بیانیه‌ای گفت: دفتر صنعت و امنیت این آژانس، متعهد به تسهیل توسعه بین‌المللی هوش مصنوعی و در عین حال کاهش ریسک‌ها برای امنیت آمریکا و جهان است.

  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.