سخت‌افزار

فناوری اطلاعات

October 7, 2024
18:08 دوشنبه، 16ام مهرماه 1403
کد خبر: 175220

ادعای شرکتی چینی در دستیابی به توسعه تراشه‌های سیلیکون فوتونیک

منبع: Zoomit

یکی از شرکت‌های چینی وابسته به دولت، مدعی دستیابی فناوری تولید تراشه‌های سیلیکون فوتونیک شده است.

بنابر گزارش SCMP، شرکت JFS Laboratory که با حمایت دولت چین فعالیت می‌کند، به‌تازگی اعلام کرد که به پیشرفتی بزرگ در تولید تراشه‌های فوتونیک سیلیکونی داخلی دست‌ یافته است. آزمایشگاه JFS در ووهان مستقر است و در سال ۲۰۲۱ با بودجه‌ی دولتی ۸٫۲ میلیارد یوانی (۱٫۲ میلیارد دلاری) برای توسعه‌ی فناوری‌های به‌روز مثل تراشه‌های سیلیکون فوتونیک تأسیس شد.

این دستاورد برای چین بسیار مهم است؛ زیرا فناوری فوتونیک سیلیکونی برای کاربردهای محاسبات با عملکرد بالا (HPC) و هوش مصنوعی (AI) حیاتی است. تراشه‌های فوتونیک سیلیکونی از ورودی و خروجی‌های لیزری استفاده می‌کنند که درمقایسه‌با رابط‌های سنتی مبتنی‌بر مس مزایای زیادی دارند.

این مزایا شامل پهنای باند گسترده‌تر و تأخیر کمتر و بهره‌وری بهتر انرژی است. ویژگی‌های مذکور به‌ویژه برای افزایش قدرت محاسباتی در مراکز داده‌های مبتنی‌بر هوش مصنوعی و کاربردهای محاسباتی با عملکرد بالا بدون افزایش مصرف انرژی اهمیت دارند.

فوتونیک سیلیکونی به‌عنوان فناوری نوظهور قابلیت‌های زیادی برای تغییر نحوه‌ی انتقال داده‌ها در سیستم‌های محاسباتی دارد. این فناوری با استفاده از نور به‌جای الکترون‌ها برای انتقال داده‌ها، می‌تواند سرعت و کارایی سیستم‌های محاسباتی را افزایش چشمگیری دهد. این امر به‌ویژه در کاربردهای هوش مصنوعی بسیار مهم است که به پردازش حجم زیادی از داده‌ها در کوتاه‌ترین زمان ممکن را نیاز دارند.

یکی از مشکلات اصلی در توسعه‌ی تراشه‌های فوتونیک سیلیکونی، تولید انبوه و مقرون‌به‌صرفه‌ی آن‌ها است. با‌این‌حال، شرکت JFS ادعا می‌کند که این مشکلات را با موفقیت پشت‌سر گذاشته‌ و توانسته است به تولید انبوه این تراشه‌ها نزدیک شود. این موفقیت می‌تواند به چین کمک کند تا وابستگی خود به فناوری‌های خارجی را کاهش و در‌عین‌حال، رقابت‌پذیری خود را در بازار جهانی افزایش دهد.

در‌نهایت، پیشرفت‌های اخیر در فناوری فوتونیک سیلیکونی نشان می‌دهد که این فناوری می‌تواند نقش مهمی در آینده‌ی محاسبات با عملکرد بالا و هوش مصنوعی ایفا کند. با ادامه‌ی تحقیقات و توسعه در این زمینه، می‌توان انتظار داشت که تراشه‌های فوتونیک سیلیکونی به‌طور گسترده‌‌ای در سیستم‌های محاسباتی استفاده شوند و به بهبود عملکرد و کارایی این سیستم‌ها کمک کنند.

  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.