امنیت

فناوری اطلاعات

هوش مصنوعی

October 13, 2024
20:53 یکشنبه، 22ام مهرماه 1403
کد خبر: 175550

OpenAI مدعی شد: هکرهای چینی و ایرانی در حملات سایبری و فیشینگ از ChatGPT و مدل‌های زبانی استفاده می‌کنند

منبع: Zoomit

OpenAI در گزارشی جدید ادعا می‌کند هکرهای چینی و ایرانی از ChatGPT برای طراحی حملات سایبری استفاده می‌کنند.

OpenAI وقوع بیش از ۲۰ حمله‌ی سایبری را تأیید کرده است که همگی توسط ChatGPT طراحی شده‌اند. گزارش OpenAI نشان می‌دهد که هوش مصنوعی مولد برای اجرای حملات فیشینگ هدفمند، رفع باگ و توسعه‌ی بدافزار و سایر فعالیت‌های مخرب مورد استفاده قرار می‌گیرد.

گزارش جدید OpenAI، دو حمله‌ی سایبری را تأیید می‌کند که با بهره‌گیری از مدل‌های زبانی بزرگ و ChatGPT انجام شده‌اند. یکی از حملات، شرکت Cisco Talos را هدف قرار داد؛ حمله‌ای که توسط هکرهای چینی اجرا و در آن از روش فیشینگ هدفمند موسوم‌ به SweetSpecter استفاده شد که شامل یک فایل فشرده‌ی زیپ حاوی محتوای مخرب می‌شود.

در صورت دانلود و بازکردن فایل، زنجیره‌ای از ویروس‌ها در سیستم کاربر ایجاد می‌شود. OpenAI کشف کرده که بدافزار SweetSpecter با استفاده از چندین حساب کاربری در ChatGPT و به منظور توسعه‌ی اسکریپت‌ها و شناسایی آسیب‌پذیری‌ها در سیستم‌، با بهره‌گیری از ابزارهای یادگیری ماشین طراحی شده است.

طبق ادعای OpenAI، دومین حمله‌ی سایبری توسط گروهی هکری مستقر در ایران انجام شد. این گروه با بهره‌گیری از ChatGPT، آسیب‌پذیری‌های سیستم‌عامل macOS را شناسایی و اقدام به سرقت رمزعبور کاربران کرد. در حمله‌ی سوم، گروه هکری دیگری با استفاده از ChatGPT، بدافزاری برای سیستم‌عامل اندروید توسعه داد که قادر است لیست مخاطبین، سوابق تماس و تاریخچه‌ی مرورگر را سرقت، موقعیت دقیق دستگاه را شناسایی و به فایل‌های موجود در دستگاه‌های آلوده دسترسی پیدا کند.

تمامی حملات سایبری مذکور، با بهره‌گیری از روش‌های موجود توسعه‌ی بدافزار انجام شده‌اند و بر اساس گزارش‌ها هیچ مدرکی مبنی‌بر ایجاد بدافزارهای نوین و پیچیده توسط ChatGPT یافت نشده است.

چنین حملاتی نشان می‌دهند که فریب‌دادن سیستم‌های هوش مصنوعی برای تولید ابزارهای مخرب بسیار ساده است و هکرها به‌راحتی می‌توانند از این قابلیت سوءاستفاده کنند؛ اقدامی که چالش جدیدی را در حوزه‌ی امنیت سایبری ایجاد می‌کند، چرا که هر فردی با دانش فنی لازم می‌تواند ChatGPT را به سمت تولید محتوای مخرب سوق دهد. محققان امنیت سایبری به‌طور مداوم در تلاش‌اند تا آسیب‌پذیری‌های موجود را شناسایی و برطرف کنند.

خالق ChatGPT می‌گوید با هدف جلوگیری از سوءاستفاده از هوش مصنوعی، به بهبود و ارتقای مستمر مدل‌های خود ادامه خواهد داد. در همین راستا، OpenAI با تیم‌های داخلی ایمنی و امنیت همکاری نزدیکی برقرار خواهد کرد و متعهد شده است که یافته‌های تحقیقاتی خود را با سایر فعالان صنعت و جامعه‌ی علمی به اشتراک بگذارد و از وقوع چنین رویدادهای نامطلوبی جلوگیری کند.

  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.