تلفن همراه

گوشی

October 15, 2024
15:15 سه شنبه، 24ام مهرماه 1403
کد خبر: 175697

ستاد تسهیل و رفع موانع تولید واردات موبایل به روش ODM را تولید ندانست

منبع: Peivast

ستاد تسهیل و رفع موانع تولید، سفارش تولید تلفن همراه از طرف ایران به کشور دیگر یا ODM را تولید ندانست و اعلام کرد این روش تولید فاقد وجاهت قانونی است.

ستاد تسهیل و رفع موانع تولید پس از اعتراض انجمن تخصصی صنایع همگن تلفن همراه، تبلت، لپ‌تاپ و تجهیزات جانبی کشور و جمعی از شرکت‌های فعال در حوزه تولید تلفن همراه موضوع تولید تلفن همراه به روش ODM و تخصیص ارز به آن را مورد بررسی قرار داد و اعلام کرد این روش تولید علاوه بر اینکه مغایر طرح کلان و معماری شبکه ملی اطلاعات مصوب شورای عالی فضای مجازی است، با مخالفت جدی سازمان پدافند غیر عامل نیز مواجه شده است.

تولید به روش ODM در جلسه قرارگاه نوآوری، فناوری، سایبری و هوش مصنوعی در اردیبهشت ماه گذشته به تصویب رسیده بود و مقرر شده بود تا بخشی از پیش‌بینی انجام شده برای بومی کردن ۲۰ درصد بازار موبایل از این محل صورت گیرد اما این مصوبه با اعتراض انجمن تخصصی صنایع همگن تلفن همراه، تبلت، لپ‌تاپ و تجهیزات جانبی کشور و جمعی از شرکت‌های فعال در حوزه تولید تلفن همراه صورت گرفت.

تولید کنندگان تلفن همراه در داخل کشور این روش تولید را در اصل نوعی واردات می‌دانستند.

طبق مصوبه ستاد تسهیل و رفع موانع تولید «با توجه به سیاست‌ها و قوانین جاری کشور، شناسایی طرح تولید تلفن همراه به روش ODM به عنوان تولید داخل به واسطه عدم دارا بودن پروانه بهره‌برداری، اشتغال داخلی و مغایرت با قوانین داخلی و مخالفت صریح سازمان پدافند غیر عامل ، فاقد وجاهت قانونی است.»

حال ستاد تسهیل مقرر کرده است که مصوبات جلسه ۱۷ اردیبهشت ماه ۱۴۰۳ قرارگاه نوآوری، فناوری، سایبری و هوش مصنوعی به صورت کامل باطل شود و در صورت عدم ابطال موضوع جهت بررسی در جلسه ستاد تسهیل و رفع موانع تولید مطرح و تصمیم گیری لازم صورت پذیرد.

در همین خصوص سخنگوی انجمن تولیدکنندگان تلفن همراه، عباسعلی بادیانی به پیوست گفت: «براساس مصوبه شبکه ملی اطلاعات، باید سیستم عامل بومی در کشور تولید شود و ۲۰ درصد بازار موبایل کشور به صورت، بومی باشد. از آنجایی که وزارت ارتباطات از این طرح عقب افتاده است، واردات ODM را تحت عنوان تولید داخل به حساب آورده است؛ در این نوع واردات کالا در ظاهر ایرانی است اما به صورت کامل تولید چین است و حتی سیستم عامل هم داخلی نیست.»

بادیانی اشاره کرد: «وزارت ارتباطات شرکت‌هایی را در چین معرفی کرده است که واردکنندگان ایرانی می‌توانند برای واردات ODM با برند ایرانی قرارداد ببندند؛ اما سازمان پدافند غیرعامل کشور به عنوان یکی از اعضای شورای عالی فضای مجازی، براساس سند شبکه ملی اطلاعات با این طرح مخالف است.»

  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.