باندپهن

مخابرات فضایی

October 18, 2024
17:03 جمعه، 27ام مهرماه 1403
کد خبر: 175846

اسپیس ایکس در سال ۲۰۲۵ مرحله فوقانی استارشیپ را با مکازیلا مهار می‌کند

منبع: Zoomit

پس از موفقیت اسپیس ایکس در مهار بوستر سوپرهوی در پرتاب پنجم استارشیپ، این شرکت اکنون درصدد بازیابی مرحله فوقانی در پرواز آزمایشی بعدی است.

اسپیس ایکس فعلاً قصد ندارد در زمینه‌ی مهار موفقیت‌آمیز موشک‌ها در میان هوا، به خود استراحت بدهد. این شرکت روز یکشنبه درجریان پنجمین پرواز آزمایشی ابرموشک استارشیپ خود، نقطه عطف بزرگی را رقم زد. تقریباً هفت دقیقه پس از برخاست موشک، بوستر مرحله‌ی اول، معروف به سوپرهوی به محل پرتاب خود بازگشت و به‌وسیله‌ی بازوهای «چاپستیک» مکازیلا، برج پرتاب استارشیپ در هوا مهار شد.

به‌گفته‌ی ایلان ماسک، بنیان‌گذار و مدیرعامل اسپیس ایکس، این شرکت قصد دارد در ماه‌های آینده همین کار را با فضاپیمای ۵۰ متری مرحله‌ی فوقانی، معروف به استارشیپ انجام دهد. ماسک روز سه‌شنبه در پستی در شبکه‌ی اجتماعی ایکس گفت: «امیدواریم اوایل سال آینده، استارشیپ را نیز مهار کنیم.»

اسپیس ایکس درحال ساخت موشک استارشیپ با ارتفاع کلی ۱۲۲ متر است. استارشیپ که به‌طور کامل چندبارمصرف است، برای حمل انسان و بار به ماه و مریخ طراحی شده و در سایر ماموریت‌های فضایی نیز به‌کار خواهد رفت. تاکنون همه‌چیز در ساخت این موشک به‌خوبی پیش رفته است. به‌گفته‌ی اسپیس ایکس، دو پرواز آزمایشی اخیر استارشیپ در خرداد و مهرماه امسال، با موفقیت کامل همراه بودند.

اسپیس ایکس اکنون قصد دارد در یک یا چند پرواز آزمایشی آتی، مرحله‌ی فوقانی استارشیپ را به‌طور ایمن به زمین بازگرداند. در آخرین پرتاب، استارشیپ در اقیانوس هند فرود آمد. بااین‌حال، بازیابی استارشیپ احتمالاً در تمام ماموریت‌ها انجام نخواهد شد.

به‌عنوان مثال، اگر همه‌چیز طبق برنامه پیش برود، مرحله‌ی فوقانی استارشیپ فضانوردان را به سطح ماه و مریخ خواهد برد. در این ماموریت‌ها، استارشیپ باید به کمک پایه‌های فرود به‌صورت عمودی روی سطح آن اجرام فرود آید.

اما اسپیس ایکس همچنین درصدد انجام ماموریت‌های متعدد با استارشیپ به مدار زمین است؛ ازجمله به‌منظور تداوم ساخت منظومه‌ی اینترنت ماهواره‌ای استارلینک و کمک به سوخت‌گیری سایر استارشیپ‌هایی که عازم قلمروهای دوردست هستند. در این ماموریت‌ها استارشیپ پس از پرتاب با برج پرتاب بازیابی خواهد شد تا بتواند به سرعت آماده‌ی سفر دوباره به مدار زمین شود.

  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.