اینترنت و شبکه

فناوری اطلاعات

October 21, 2024
17:21 دوشنبه، 30ام مهرماه 1403
کد خبر: 175993

فهرست 6 زبان برنامه‌نویسی محبوب در یک دهه گذشته

منبع: همکاران سیستم

مرکز تحقیقاتی ZDNet در یک بررسی جدید میزان پیشرفت زبان‌های هوش مصنوعی در یک دهه گذشته را مورد مطالعه قرار داد تا از این طریق فهرست محبوب‌ترین زبان‌های کنونی را به دست بیاورد. در این فرآیند داده‌های مربوط به 9 رتبه بندی مختلف برای تولید شاخص محبوبیت زبان‌های برنامه نویسی مورد تحلیل قرار گرفت.

رتبه نخست این لیست به پایتون اختصاص یافت. این زبان که در عین سادگی بسیار قدرتمند است، به زبان پیشرو در عرصه هوش مصنوعی و علوم داده تبدیل شده است همچنین برای توسعه برنامه‌های مبتنی بر وب هم مورد استفاده قرار می‌گیرد.

رتبه بعدی در اختیار جاوااسکریپت است که بیش از هر زمان دیگر در توسعه ابزارهای مبتنی بر وب و در ایجاد اسناد وب پویا فعالیت دارد. فریم‌ورک‌هایی مانند React و Angular نیز به گسترش کاربرد این زبان برنامه نویسی کمک کرده‌اند تا رتبه آن ارتقا یابد.

در این میان باید توجه داشت اگر زبان‌هایی وجود داشته باشد که با آنها بتوانیم برنامه نویسی کلاسیک را تجسم کنیم می‌بایست به خانواده زبان‌های مبتنی بر C اشاره کرد: جاوا، C++، C# و خود C. با اثبات اینکه کدگذاری الگوریتمی هنوز عمر زیادی ندارد، این زبان‌ها در گذر زمان بدون تغییر باقی مانده‌اند.

به طور قطع جاوا در شاخص نهایی دو رتبه سقوط کرده است و همچنان در رده محبوب‌ترین زبان‌ها جا دارد. جاوا یک زبان برنامه نویسی قوی و شی‌گرا است که معمولا در اپلیکیشن‌های کاربردی سازمانی و در توسعه اندروید مورد استفاده قرار می‌گیرد.

پس از آن زبان C++ قرار دارد که ویژگی‌های شی‌گرایی را به طور دقیق‌تر شامل می‌شود. در حالی که زمان تولد C به سال 1972 میلادی برمی‌گردد، C++ از سال 1985 میلادی به کار گرفته شده است.

زبان C# در اصل برداشت مایکروسافت از C++ بوده است که به طور گسترده در اپلیکیشن‌های کاربردی ویندوز و بازی‌های ویندوزی به کار گرفته شده است. این زبان کاملا سریع، کارآمد و در اکوسیستم توسعه مایکروسافت عمل می‌کند.

  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.