هوش مصنوعی

October 30, 2024
20:53 چهارشنبه، 9ام آبانماه 1403
کد خبر: 176715

اولین تراشه هوش مصنوعی OpenAI با همکاری برادکام و TSMC تولید می‌شود

منبع: دیجیاتو

در این گزارش به استراتژی سخت‌افزاری جدید OpenAI برای اجرای پروژه‌های خود اشاره‌شده که شامل استفاده از تراشه‌های AMD و انویدیا می‌شود.

در گزارش‌های جدیدی گفته‌شده OpenAI با همکاری TSMC و Broadcom قصد دارد سال 2026 اولین تراشه هوش مصنوعی خود را تولید کند.

منابع رویترز به این نشریه اعلام کرده‌اند OpenAI، استارتاپ سازنده ChatGPT، گزینه‌های مختلفی را بررسی می‌کند تا هزینه‌هایش را کاهش دهد و در تراشه به تنوع بیشتری دست یابد. ظاهراً این استارتاپ تیم توسعه تراشه داخلی تشکیل داده که از مهندسان برجسته گوگل که روی پردازنده‌های تنسور کار کرده‌اند، تشکیل شده است.

استراتژی به‌روزشده OpenAI برای تولید تراشه

به گفته منابع رویترز، OpenAI به‌خاطر هزینه زیاد و زمان موردنیاز برای ساخت شبکه‌ای از کارخانه‌ها، برنامه‌های جاه‌طلبانه خود در زمینه ریخته‌گری را فعلاً کنار گذاشته و قصد دارد روی ساخت و طراحی ترا‌شه داخلی خود تمرکز کند. البته آغاز تولید این تراشه احتمالاً تا سال 2026 آغاز نخواهد شد.

پیش از ساخت این تراشه، OpenAI برای برآورده‌کردن نیازهای زیرساختی خود و آموزش مدل‌های هوش مصنوعی از تراشه‌های AMD و انویدیا در پلتفرم ابری مایکروسافت Azure کمک خواهد گرفت.

رویترز می‌گوید تا پیش‌ازاین سازنده ChatGPT تقریباً کامل برای آموزش مدل‌های خود به پردازنده‌های گرافیکی انویدیا متکی بود اما مسئله کمبود تراشه و تأخیر در عرضه آن‌ها (و هزینه بالای آموزش) باعث شده OpenAI راه‌های جایگزین دیگر را بررسی کند.

تیرماه گذشته نیز به همکاری OpenAI و برودکام برای توسعه تراشه هوش مصنوعی اشاره شده بود.

حالا OpenAI در مسیر مشابه اکثر شرکت‌های فناوری قرار می‌گیرد که تلاش می‌کنند با طراحی تراشه‌های سفارشی خود بر مشکلات ناشی از هزینه‌ها و دسترسی به سخت‌افزار مناسب غلبه کنند. گوگل، مایکروسافت و آمازون از شرکت‌هایی هستند که چند سال گذشته روی این موضوع تمرکز کرده‌اند؛ ازاین‌رو، شاید OpenAI برای رقیبی واقعی شدن به بودجه بیشتری نیاز داشته باشد.

  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.