تلفن همراه

خبر اول

گوشی

November 12, 2024
16:09 سه شنبه، 22ام آبانماه 1403
کد خبر: 177416

دولت با یک‌ میلیون آیفون قاچاق چه می‌کند؟

منبع: تسنیم

در حالی شاهد مطرح‌شدن موضوع آزادسازی واردات آیفون هستیم که مشخص نیست برنامه دولت برای حدود یک‌میلیون آیفون قاچاقی که پیش از این وارد شده‌اند چیست و آیا قرار است دولت این تخلفات محرز قاچاق را نادیده بگیرد یا خیر.
از چندی پیش و با پیام وزیر ارتباطات در پیام‌رسان ایکس، بحث آزادسازی واردات آیفون در کشور مطرح شد. شاید بتوان گفت که مهم‌ترین مسئله‌ای که پیش از این سبب ممنوعیت واردات آیفون شده بود، نیاز ارزی واردات این دسته از تلفن‌های همراه که عمدتاً بالای 600 دلار قیمت دارند، بود.

با این حال و با وجود ممنوعیت‌ها طی دو سال گذشته شاهد ورود آیفون‌های رجیسترنشده مدل‌های 14 تا 16 که عملاً به‌عنوان کالای قاچاق شناخته می‌شوند بوده‌ایم. مسئول یکی از اتحادیه‌های صنفی مرتبط با واردات تلفن همراه در اظهاراتی گفته بود: یک میلیون تلفن همراه رجیسترنشده وارد کشور شده است.

حال که بحث آزادسازی واردات آیفون مطرح شده است، این سؤال وجود دارد؛ تکلیف آیفون‌های قاچاقی که پیش از این وارد کشور شده بودند و به‌صورت غیرقانونی مورد استفاده قرار می‌گیرند چه خواهد شد؟ آیا قرار است دولت با در نظر گرفتن شرایطی این تخلف صورت‌گرفته در واردات، توزیع و خرید کالای قاچاق را سفیدشویی کند؟

تداوم بلاتکلیفی خدمات پس از فروش آیفون؛ تجربه آیفون‌های رفرش تکرار می‌شود؟

نکته دیگری که وجود دارد این است که طی سال‌های اخیر یکی از مهم‌ترین چالش‌های واردات آیفون، خدمات پس از فروش بوده است، در این بازه زمانی شاهد افزایش افسارگسیخته واردات آیفون‌های رفرش و ری‌پک شده بوده‌ایم،
همین موضوع اهمیت خدمات پس از فروش را افزایش داد چرا که این دسته از تلفن‌های همراه به‌طور متوسط نیاز بیشتری به خدمات دارند. مسئله مهم در خصوص خدمات پس از فروش اینجاست که ارائه صحیح این خدمات می‌تواند سبب افزایش طول عمر تلفن‌های همراه و کاهش ارزبری واردات شود.

با وجود این مزیت‌ها و همچنین تأکید قوانین بالادستی حوزه تلفن‌همراه و واردات و همچنین پیگیری‌های نهاد ناظر، شاهد هستیم که در حوزه آیفون هیچ‌گونه خدمات پس از فروش قابل‌اتکایی که بتواند منافع مصرف‌کننده را تأمین کند وجود ندارد.

بنابراین چالش دوم در خصوص آزادسازی واردات آیفون مسئله خدمات پس از فروش است که همچنان حل نشده است و سؤال اینجاست که دولت چه‌راهکاری برای این موضوع پیش‌بینی کرده است.

  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.