رسانه‌های اجتماعی

November 15, 2024
10:03 جمعه، 25ام آبانماه 1403
کد خبر: 177593

دستور ویتنام برای احراز هویت کاربران شبکه‌های اجتماعی

منبع: ایسنا

ویتنام به شرکت‌های شبکه اجتماعی خارجی دستور داد هویت حساب‌های کاربری را احراز کرده و اطلاعات آنها را درصورت درخواست مقامات، در اختیار آنها قرار دهند.

طبق فرمان جدیدی که در ۹ نوامبر صادر شد، پلتفرم‌های شبکه اجتماعی خارجی با میانگین ۱۰۰ هزار بازدید یا بیشتر در ماه، باید قوانین جدید را رعایت کنند. این قانون از ۲۵ دسامبر اجرایی می‌شود. وب سایت خبری دان تری گزارش کرد شرکت‌های خارجی فراهم کننده خدمات اطلاعاتی فرامرزی به ویتنام، ۹۰ روز فرصت دارند تا به این قانون عمل کنند.

ویتنام برخلاف چین، وب‌سایت‌هایی مانند فیس‌بوک را مسدود نمی‌کند. با این حال، دولت تک حزبی ویتنام، شهروندانی را که محتوای ضددولتی یا ضد حزبی را منتشر می‌کنند، زندانی می‌کند.

دولت ویتنام در سال ۲۰۱۷ اعلام کرد یک واحد جنگ سایبری نظامی ۱۰ هزار نفری را برای مبارزه با دیدگاه‌های نادرست که در اینترنت انتشار می‌یابند، به کار می‌گیرد. شرکت‌های فناوری خارجی در سال ۲۰۲۲، تحت یک فرمان، ملزم شدند داده‌های کاربران را در این کشور جنوب شرقی آسیا ذخیره کنند.

ویتنام، تنها کشوری نیست که مقررات سایبری را تشدید می‌کند. دولت‌ها در جنوب شرقی آسیا به طور فزاینده‌ای به دنبال راه‌هایی برای تنظیم یا کنترل استفاده از شبکه‌های اجتماعی هستند که می‌تواند افکار عمومی را در مورد موضوعات حساس سیاسی تحت تاثیر قرار دهد.

تحت فرمان ویتنام، شرکت‌های شبکه اجتماعی خارجی باید حساب‌های کاربران را با شماره تلفن محلی یا کارت‌های شناسایی رسمی کسانی که شماره تلفن ویتنامی ندارند، احراز کنند و فقط کاربرانی که احراز هویت شده اند، مجاز به اشتراک گذاری محتوا، نظرات و پخش زنده در شبکه‌های اجتماعی هستند.

شرکت‌های شبکه اجتماعی خارجی باید اطلاعات مربوط به کاربران ویتنام خود شامل نام کامل، تاریخ تولد و شماره تلفن آنها را ذخیره کنند و در صورت صدور حکم رسمی، در اختیار مقامات قرار دهند. به شرکت‌ها دستور داده شده است که گزارش سالانه خدمات خود در ویتنام را به دولت ارائه دهند.

محتوا یا برنامه‌هایی که غیرقانونی تلقی می‌شوند، باید ظرف ۲۴ ساعت پس از شناسایی آنها توسط مقامات، حذف شوند. همچنین به این شرکت‌ها دستور داده شده تا حساب‌ها و صفحاتی از ویتنام را که متهم به انتشار محتوای غیرقانونی با روال خاصی هستند، به ‌مدت هفت تا ۳۰ روز مسدود کنند.

وزارت اطلاعات و ارتباطات ویتنام فشار برای تشدید محدودیت‌ها در مورد آنچه که اطلاعات سمی و ضد دولتی منتشر شده در شبکه‌های اجتماعی می‌داند، مضاعف کرده است.

بر اساس گزارش بلومبرگ، داده‌های شرکت کپیوس نشان می‌دهد ویتنام تا ژانویه امسال، ۷۲.۷ میلیون کاربر شبکه اجتماعی داشت که معادل ۷۳.۳ درصد از جمعیت این کشور است.

  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.