اینترنت و شبکه

فناوری اطلاعات

November 19, 2024
15:05 سه شنبه، 29ام آبانماه 1403
کد خبر: 177937

توسعه دهندگان فیلترشکن خارج از کشور هستند

منبع: مهر

عضو شورای عالی فضای مجازی از چالش‌های توقف فیلترشکن‌ها خبر داد و گفت: آمارها نشان دهنده این است که توسعه‌دهندگان فیلترشکن‌ها عمدتاً در خارج از کشور مستقر هستند.

رسول جلیلی عضو شورای عالی فضای مجازی در یک برنامه تلویزیونی با اشاره به هزینه فیلترشکن‌ها اظهار کرد: آمارها نشان دهنده این است که توسعه‌دهندگان فیلترشکن‌ها عمدتاً در خارج از کشور مستقر هستند و حمایت مالی آن‌ها از طریق سیستم‌های اطلاعاتی خارجی تأمین می‌شود. این ابزارها به‌طور مداوم به‌روزرسانی می‌شوند تا با نیازهای روزمره کاربران سازگار باشند.

وی ادامه داد: اما موضوع این است که عملاً امکان متوقف کردن کامل این ابزارها وجود ندارد. دلیل این موضوع آن است که فیلترشکن‌ها در پلتفرم‌هایی مانند گوگل ادغام می‌شوند. نمی‌توانیم موتور جستجوی گوگل را حتی برای لحظه‌ای از دسترس مردم خارج کنیم.

جلیلی در پاسخ به این سوال که چرا تا به حال نتوانسته‌ایم یک موتور جستجوی داخلی قوی داشته باشیم که جایگزین گوگل شود، عنوان کرد: این موضوع، از جمله کوتاهی‌های ما بوده است. ما تاکنون در توسعه یک موتور جستجوی داخلی قدرتمند که بتواند در سطح گوگل رقابت کند، موفق نبوده‌ایم.

وی افزود: ایجاد چنین سیستمی به دلایل مختلف از جمله پیچیدگی فنی و محدودیت‌های زیرساختی در حال حاضر برای ما امکان‌پذیر نیست.

عضو شورای عالی فضای مجازی بیان کرد: اما در برخی موارد موفق بوده‌ایم. به عنوان مثال، نرم‌افزار «نشان» را جایگزین «ویز» کرده‌ایم و برخی از خدمات «آمازون» را با سرویس‌های داخلی باکیفیت جایگزین نموده‌ایم. همچنین، «آپارات» به‌عنوان جایگزینی برای «یوتیوب» عملکرد خوبی داشته و مورد رضایت مردم قرار گرفته است.

  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.