رگولاتوری: ۸ میلیون خانوار و ۴۳۲ شهر تحت پوشش شبکه فیبر نوری هستند
بر اساس آخرین گزارش سازمان تنظیم مقررات، تعداد خانوار تحت پوشش فیبرنوری به هشت میلیون و ۶۹ هزار و ۵۶۵ خانوار رسیده و ۴۳۲ شهر کشور دارای پوشش هستند.
به گزارش ایرنا بر اساس گزارش شاخصهای آماری بخش ارتباطات و فناوری اطلاعات مربوط به تابستان ۱۴۰۳ که معاونت توسعه و مدیریت منابع سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی آن را منتشر کرده است، جزئیات مربوط به عملکرد شاخصهای ارتباطی و فناوری اطلاعات، وضعیت شکایات ثبت شده در حوزه ثابت و سیار، شاخص خدمات پستی و عملکرد شرکتهای ارائه خدمات انتقال داده از طریق ارتباطات ماهوارهای شرح داده شده است.
پوشش فیبرنوری در ۲۱۰ شهر زیر ۳۰ درصد است
برپایه این گزارش، اکنون ۱۷۰ شهر دارای پوشش فیبر نوری بالای ۶۰ درصد، ۵۲ شهر دارای پوشش بین ۳۰ تا ۶۰ درصد، ۲۱۰ شهر دارای پوشش زیر ۳۰ درصد هستند. آماری که در این گزارش منتشر شده مربوط به سه ماهه نخست سال است و آمار جدیدی از توسعه فیبر نوری در دسترس نیست. یکی از دلایل این امر میتواند موضوعی باشد که وزیر ارتباطات به آن اشاره کرد؛ به گفته «ستار هاشمی» آمارهایی مانند فیبر نوری ارقام و اعدادی دارد که محل اختلاف است.
بر اساس این گزارش، تعداد تلفن همگانی در تابستان ۱۴۰۳ به ۵۶ هزار و ۶۹۸ دستگاه رسیده که نسبت به تابستان سال گذشته کاهش ۱۱.۱۱ درصدی را تجربه کرده است. تعداد تلفن همگانی جادهای نیز اکنون به یکهزار و ۳۰۷ دستگاه رسیده است که در این بخش نیز کاهش ۸.۴۱ درصدی مشاهده میشود.
متوسط مکالمه هر کاربر ۱۷۹ دقیقه
در بخشی از این گزارش به سهم بازار مشترکان فعال تلفن همراه به تفکیک اپراتور اشاره شده که بر اساس آن سهم همراه اول ۵۲ درصد، ایرانسل ۴۴ درصد و رایتل چهار درصد است. در این گزارش متوسط مکالمه ماهانه هر کاربر ۱۷۹.۵ دقیقه و متوسط پیامک ماهانه به ازای هر کاربر ۱۲۳ پیامک گزارش شده است.
وضعیت شکایات ثبت شده در حوزه ثابت و سیار در سامانه ۱۹۵ مبحث دیگری است که در این گزارش گنجانده شده است. سهم شکایات حوزه ارتباطات ثابت ۶۵ درصد و ارتباطات سیار ۳۵ درصد گزارش شده است. شکایات حوزه سیار ۱۶ هزار و ۲۵۴ و شکایات حوزه ثابت ۳۰ هزار و ۳۳۲ عدد ثبت شده است. در سه ماهه تابستان بیشترین شکایتها به ترتیب متعلق به مشترکین پهنباند ثابت (۱۵.۵۰۶)، مشترکین تلفن ثابت(۱۴۰۸۲۶)، مشترکین تلفن همراه (۱۲.۲۰۸) بوده است. تعداد شکایات مشترکین پهنباند سیار کمترین میزان شکایت با تعداد ۴ هزار و ۴۶ شکایت را دارد.
توزیع موفق مرسولات پستی بیش از ۹۳ درصد
مجموع عملکرد شرکت ملی پست و شرکتهای پستی ارائه دهنده خدمات پستی بخش دیگری از این گزارش است. تعداد واحدهای پستی شهری در کشور ۲ هزار و ۸۵۸، تعداد واحدهای پستی روستایی ۴ هزار و ۴۰۹، ترافیک بین الملل ۲۲ هزار و ۵۰۸ مرسوله و ترافیک کل ۸۲ میلیون و ۲۱۴ هزار و ۶۲۱ مرسوله گزارش شده است. سرانه مرسوله برای هر فرد کمتر از یک (۰.۹۶)، درصد توزیع موفق داخله ۹۳.۵۹ و درصد برگشتی داخله ۶.۴۱ گزارش شده است.
بر همین اساس تعداد مشترکان تلفن همراه در تابستان ۱۴۰۳ با رشد ۵.۳ درصدی نسبت به تابستان سال قبل به ۱۵۷ میلیون و ۱۹۰ هزار و ۲۳۹ مشترک رسیده است. مشترکان پهنباند سیار اکنون با رشد ۸.۵۶ درصدی نسبت به مدت زمان مشابه در سال گذشته به ۱۱۷ میلیون و ۶۱۳ هزار و ۳۸۵ مشترک رسیدهاند.
ضریب نفود ۱۸۲ درصدی تلفن همراه
در بخش مشترکان تلفن ثابت مانند همیشه با کاهش مشترک مواجه بودیم که تعداد مشترکان تلفن ثابت را به ۲۸ میلیون و ۴۲۹ هزار و ۱۰۶ نفر رسانده است.
در بخش مشترکان پهنباند ثابت، در آمارهای قبلی اغلب اوقات رشد منفی را شاهد بودیم، اما در شاخص مربوط به تابستان امسال تعداد مشترکان پهنباند ثابت به ۱۱ میلیون و ۱۱۱ هزار و ۹۱۶ نفر رسیده که نسبت به مدت زمان مشابه در سال گذشته رشد ۱.۲۳ درصدی داشته است.
این آمار ضریب نفوذ تلفن همراه را به بیش از ۱۸۲ درصد، پهنباند سیار را به بیش از ۱۳۶ درصد، پهنباند ثابت را به ۱۲.۹۳ درصد و تلفن ثابت را به ۳۳.۷ درصد رسانده است.