اینترنت و شبکه

خبر اول

فناوری اطلاعات

November 24, 2024
16:37 یکشنبه، 4ام آذرماه 1403
کد خبر: 178181

وزیر ارتباطات: ضرر فیلترینگ به ارتباطات کشور بیش از ۵۰ هزار میلیارد تومان است

منبع: زومیت

ستار هاشمی با اشاره به خسارت‌های مالی ناشی از فیلترینگ به کشور می‌گوید: «خیری در وضعیت موجود نیست و باید تغییر رویه اتفاق بیفتد.»
ستار هاشمی، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات، عصر شنبه (سوم آذر ماه) در کمیسیون توسعه کسب و کارهای دانش‌بنیان و اقتصاد دیجیتال خراسان رضوی گفت: «در زمینه کیفیت شبکه و ارتباطات نیز حتماً و یقیناً کیفیت ارتباطات باید ارتقا پیدا کند و این یک اصل غیرقابل انکار است.»

وزیر ارتباطات با اشاره به اینکه موضوع فیلترینگ یکی از دغدغه‌های برای همه مردم کشور است، اعلام کرد:

فیلترینگ ابعاد مختلفی دارد و ما در دولت و وزارت ارتباطات به‌صورت جدی این موضوع را دنبال می‌کنیم. فیلترینگ باعث شده کیفیت شبکه‌های ما کاهش پیدا کند و این کاهش هم قابل ملاحظه بوده است.
– ستار هاشمی، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات
او در ادامه به نتایج یک پیمایش میدانی اشاره کرد که بر اساس آن، «۱۰ درصد درخواست‌ها برای دریافت سرویس در شبکه از سمت سایت‌های خارج از کشور پاسخ داده نمی‌شود که این به دلیل آلودگی شبکه ما به واسطه استفاده از فیلترشکن است.»

به گفته هاشمی، استفاده از فیلترشکن‌ها علاوه بر چالش‌هایی که برای کسب‌وکارها ایجاد کرده، بر مهاجرت نخبگان نیز تأثیر داشته است. وزیر ارتباطات در خصوص میزان ضرر و زیان فیلترینگ نیز گفت:

استفاده از فیلترشکن‌ها همچنین باعث شده شبکه ما یکی از شبکه‌های آلوده قلمداد شود که وقتی درخواست‌ها را به سمت سایت‌های ارائه‌دهنده سرویس ارسال می‌کنیم پاسخ دریافت نشود. ضرر فیلترینگ برای ارتباطات کشور بیش از ۵۰ همت است. یک فضای اقتصادی غیر شفاف نیز شکل گرفته که چند ده هزار میلیارد تومان است.
– ستار هاشمی، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات
بر اساس همه این برآوردها و خسارت‌ها وزیر ارتباطات اعتقاد دارد که خیری در وضعیت موجود نیست و باید تغییر رویه اتفاق بیفتد.

مسئله ناترازی انرژی یکی دیگر از موضوعاتی بود که هاشمی در این جلسه به آن اشاره کرد و گفت: «ما امروز در کشور با پدیده ناترازی انرژی مواجه هستیم. این موضوع بسیاری از صنایع ما را متأثر می‌کند. ناترازی انرژی به‌صورت دومینویی بوده که زیرساخت ارتباطی را دچار اختلال کرده است. اگر زیرساخت انرژی کفایت نکند ارتباط قطع خواهد شد و اگر ارتباط قطع شود، پرداختی نخواهیم داشت و بعد امور روزمره مردم دچار آسیب خواهد شد.»

به گفته او، ایران ۶۵ درصد بیشتر از متوسط جهان انرژی مصرف می‌کند و مصرف انرژی از سال ۱۴۰۲ نسبت به ۱۴۰۱ افزایش ۴ درصدی داشته و از سال ۱۴۰۲ به ۱۴۰۳ نیز ۸٫۵ درصد افزایش پیدا کرده است. هاشمی می‌گوید هوشمندسازی یکی از حوزه‌هایی است که می‌تواند مصرف انرژی را ۲۰ تا ۲۵ درصد کاهش بدهد. وزیر ارتباطات در خصوص استفاده از هوش مصنوعی در این حوزه نیز گفت:

در این مدت موضوعی را به‌صورت ویژه مدنظر قرار دادیم و طرحی را آماده کردیم تا بتواند فضایی را ایجاد کند که هم در راستای پاسخ به نیازهای فعلی کشور و هم ایجاد اقتصاد دانش‌بنیان رقم بخورد. وقتی صحبت از هوش مصنوعی می‌کنیم، داده به‌شدت نقش دارد و در داده بحث حریم خصوصی افراد مهم است.
– ستار هاشمی، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات
هاشمی در خصوص سهم هوشمندسازی صنعت از تبصره ۱۸ نیز این طور توضیح داد: «امیدواریم در این دوره هوشمندسازی صنعت را به‌صورت ویژه دنبال کنیم. بزرگ شدن اقتصاد دیجیتال می‌طلبد ما ورود هوشمندانه‌ای به این موضوع داشته باشیم. آنچه تا امروز اتفاق افتاده ضرورت داشته، اما این رشد مانند گذشته ادامه پیدا نکرده است و این نشان می‌دهد که باید این طیف را بزرگ کنیم.»

او در ادامه به کارگروه ویژه اقتصاد دیجیتال و خصایص آن اشاره کرد و توضیح داد که این کارگروه ظرفیت بسیار خوبی برای حضور بخش خصوصی در کنار وزارت ارتباطات فراهم کرده است. او در ادامه گفت: «ما به بخش خصوصی اعتقاد ویژه داریم، باید فضایی برای بخش خصوصی در نظر بگیرند تا در کنار این بخش مأموریت‌های وزارت ارتباطات را در برنامه هفتم توسعه پیگیری کنیم.»

وزیر ارتباطات اعتقاد دارد که وزارت ارتباطات باید با صنایع بزرگ مشارکت کند، بازار را با حضور در عرصه بین‌الملل توسعه دهد و همچنین در بورس حضور پیدا کند. به گفته هاشمی، وزارت ارتباطات در برنامه هفتم تکلیف دارد که بورس تخصصی را برای اقتصاد دانش‌بنیان ایجاد کند: «یکی از موارد در دستور کار ما این است که سازوکار حضور شرکت‌ها در بورس را تبیین و مسیر را تسهیل کنیم.»

  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.