اینترنت و شبکه

خبر اول

فناوری اطلاعات

November 26, 2024
17:14 سه شنبه، 6ام آذرماه 1403
کد خبر: 178344

علی مطهری: اکثر اعضای شورای عالی فضای مجازی با رفع فیلترینگ مخالفند

منبع: دنياي اقتصاد

به تازگی یکی از نمایندگان ادوار مجلس شورای اسلامی در مصاحبه‌ای اعلام کرده است که تعداد آرای دولت برای رفع فیلترینگ در شورای عالی فضای مجازی کم است و بیشتر اعضا مخالف این اقدام هستند. علی مطهری در گفت‌وگو با تابناک تاکید کرد که سایت‌ها و شبکه‌های اجتماعی که فیلتر شده‌اند، بهتر است به حالت عادی بازگردند.

او درباره احتمال رفع فیلترینگ، به‌‌خصوص درباره پلتفرم‌هایی مانند یوتیوب که گاهی به عنوان یک دانشگاه مجازی از آن یاد می‌شود، گفت: «فیلترینگ در کشور ما کارکرد خود را از دست داده و در واقع به یک اقدام بی‌حاصل تبدیل شده است. به نظرم به صلاح مردم و کشور است که سایت‌ها و شبکه‌های اجتماعی که فیلتر شده‌اند به حالت عادی بازگردند. موافقان فیلترینگ بر این باورند که شبکه‌های اجتماعی که در خارج از کشور اداره می‌شوند، باید در ایران دفتر داشته باشند و تعهداتی را بپذیرند و ضوابطی را رعایت کنند، اما به ‌دلیل تحریم‌ها و نبود منافع اقتصادی برای این شرکت‌ها در ایران آنها مایل به پذیرش این امر نیستند.» او درباره اقتصاد فیلترشکن فروش‌ها گفت: «با وجود فیلترینگ اکثر مردم به این شبکه‌ها دسترسی دارند و هزینه‌های زیادی برای خرید فیلترشکن پرداخت می‌کنند که معلوم نیست این پول‌ها به دست چه کسانی می‌رسد یا بخش اعظم این پول‌ها به خارج از کشور می‌رود، زیرا سرویس‌دهندگان فیلترشکن‌ها سرویس‌های خود را از خارج از کشور دریافت می‌کنند.

بنابراین فیلترینگ نه‌ تنها فایده‌ای ندارد، بلکه به کشور ضرر می‌زند.» مطهری در ادامه افزود: «البته بعد از رفع فیلترینگ می‌توان سازوکار‌هایی برای کنترل محتوا‌های مضر ایجاد کرد. بخش‌های اخلاقی آسیب‌زا در این شبکه‌ها باید محدود شوند یا برای آنها مانع ایجاد کرد، اما بخش‌هایی که مربوط به آزادی‌بیان، گفت‌وگو‌ها و اظهار عقیده‌ها هستند باید آزاد باشد. اگر کسی دروغی را رواج دهد یا به کسی تهمت بزند و آن را منتشر کند، مانند همه کشور‌ها می‌توان از طریق مراجع قضایی برخورد کرد. به هر حال اگر این کار زودتر صورت بگیرد به صلاح کشور است.» او درباره اختیار رئیس‌جمهور برای رفع فیلترینگ گفت: «ایشان تلاش خود را می‌کنند، ولی در شورای عالی فضای مجازی تعداد آرای دولت کم است و بیشتر اعضا مخالف رفع فیلترینگ هستند. البته ممکن است آقای پزشکیان با استدلال‌های خود بتوانند مخالفان را قانع کنند. در هر حال باید تلاش کنند، به‌خصوص که قول‌هایی هم در زمینه رفع فیلترینگ به مردم داده شده که بهتر است به این وعده‌ها عمل کنند.»

  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.