دولت الکترونیک

فناوری اطلاعات

November 26, 2024
17:20 سه شنبه، 6ام آذرماه 1403
کد خبر: 178346

وزیر ارتباطات تاکید کرد: توسعه اقتصاد دیجیتال؛ اولویت وزارت ارتباطات در دولت چهاردهم/ برنامه ریزی برای حضور چند اپراتور در لایه خدمات

سیدستار هاشمی در نشست اتاق بازرگانی ایران، “توسعه و رشد اقتصاد دیجیتال” را اولویت مهم دولت چهاردهم و وزارت ارتباطات عنوان و تاکید کرد: در دوره جدید، بنای ما این است که برنامه ها و طرح های مرتبط با اقتصاد دیجیتال با همکاری و مشارکت بخش خصوصی به اهداف خود برسند.

به گزارش مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات، هاشمی صبح سه شنبه (امروز) در جمع تشکل ها و فعالان حوزه ارتباطات و فناوری اطلاعات اتاق بازرگانی، ظرفیت بخش خصوصی به ویژه در حوزه نیروی انسانی را “مهم” توصیف و خاطرنشان کرد: شرایط به گونه‌ای است که نیروی انسانی توانمند و متخصص، تمایل زیادی به حضور در بخش خصوصی دارد و این فرصت مناسبی برای دولت و حاکمیت است تا از این ظرفیت به‌طور ویژه استفاده کنند.

وزیر ارتباطات با اشاره به علاقمندی متخصصان به فعالیت در بخش خصوصی در این حوزه، خاطرنشان کرد: این مسئله فرصتی برای دولت و حاکمیت به شمار می رود و همچنان که در جلسه رای اعتماد و دیگر جلسات عنوان کردم از ظرفیت شرکت های خصوصی و دانش بنیان برای اهداف برنامه هفتم پیشرفت استفاده می کنیم.
وی با تاکید بر ظرفیت خوب کارگروه ویژه اقتصاد دیجیتال گفت: این کارگروه باید هرچه بیشتر فعال و از ظرفیت آن بیشتر استفاده شود.

هاشمی در ادامه به استفاده از هوش مصنوعی برای رفع ناترازی انرژی اشاره کرد و گفت: هم اکنون یارانه انرژی رقمی درحدود 100 میلیارد دلار در ایران بر آورد می شود که با استفاده از هوشمندسازی تا 20 درصد امکان بهره وری وجود دارد که نشان می دهد این کار توجیه اقتصادی دارد.
وی در تایید سخنان برخی از اعضای اتاق ایران درباره عدم سرمایه گذاری در این حوزه، با اشاره وضعیت نامناسب این صنعت به دلیل سرکوب قیمت ها در سال های گذشته، افزود: البته در کنار این موضوع باید ببینیم که چقدر به بحث بهره وری در این صنعت توجه و از ظرفیت های موجود استفاده شده است.
وزیر ارتباطات با اشاره به پروژه فیبرنوری، از بازنگری در اجرای این پروژه خبر داد و تاکید کرد: مبنای کار ما در این پروژه اتصال است و به زودی برنامه ادامه این پروژه با مشارکت بخش خصوصی اعلام می شود.

هاشمی بر استفاده از ظرفیت شرکت مخابرات در پروژه فیبرنوری تاکید کرد و گفت: استفاده اشتراکی از منابع، هزینه تمام شده را کاهش و سرعت کار را بالا می برد که کمتر به آن توجه شده است و تلاش ما این است که با ایجاد هم افزایی از این ظرفیت ها استفاده کنیم.
وی به آمار بیش از 8 میلیون پوشش فیبرنوری اشاره کرد و افزود: با این حال کمتر از 4 درصد از ظرفیت فراهم شده فیبرنوری استفاده می شود در صورتی که این رقم در دنیا بین 30 تا 70 درصد است.

هاشمی همچنین از برنامه ریزی برای حضور چند اپراتور در لایه خدمات در طول چهار سال آینده خبر داد و گفت: این ماموریت را به سازمان فناوری اطلاعات سپرده ام تا در پایان این دولت چند اپراتور در لایه خدمات معرفی کنیم.
وی، حمایت از تولید محتوا را یکی دیگر از برنامه های این دوره وزارت ارتباطات عنوان کرد و افزود: کشور ما در این حوزه ظرفیت های بسیاری دارد و با استفاده از هوش مصنوعی می توانیم تولید محتوا را تسهیل کنیم.
وزیر ارتباطات به تدوین قوانین و مقررات نیز اشاره کرد و با تاکید به این که تقنیین باید با مشارکت ذینفعان همان موضوع باشد، تصریح کرد: پشت درهای بسته نباید مصوبات را تصویب کرد و ما تلاش می کنیم در کارگروه اقتصاد دیجیتال از مشارکت همه بهره مند شویم و در دنیا نیز این پذیرفته شده است که از صاحبان فناوری برای رگولاتوری استفاده شود و ما هم از این تجربه استفاده می کنیم.

وی برخوردهای سلیقه ای در این حوزه را قابل پذیرش ندانست و افزود: یک برخورد سلیقه ای اعتماد از کسب و کارها را از بین می برد.
هاشمی در پاسخ به درخواست برخی از اعضای اتاق بازرگانی برای افزایش تعرفه های ارتباطی و اینترنت برای تامین منابع مورد نیاز سرمایه گذاری در این حوزه نیز خاطرنشان کرد: باید توجه کنیم که سبد هزینه ارتباطات در کل سبد خانوار از ۲ درصد بیشتر نشود و در افزایش تعرفه ها باید به وضعیت معیشت مردم نیز توجه کنیم و این موضوعات در کنارهم دیده شود.

  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.