لبه تکنولوژی

November 26, 2024
17:35 سه شنبه، 6ام آذرماه 1403
کد خبر: 178354

نورالینک قابلیت کنترل بازوی رباتیک با تراشه مغزی را آزمایش می‌کند

منبع: دیجیاتو

شرکت نورالینک می‌خواهد آزمایش امکان‌سنجی جدیدی برای کنترل بازوی رباتیک با ایمپلنت مغزی N1 راه‌ بیندازد.

نورالینک، شرکت متعلق به «ایلان ماسک»، به‌تازگی اعلام کرد می‌خواهد کاربرد جدید ایمپلنت‌های مغزی‌ خود را آزمایش کند. این شرکت قصد دارد این امکان را در اختیار انسان‌ها بگذارد که فقط با استفاده از افکار خود بازوی رباتیک را کنترل کنند.

براساس پست نورالینک در ایکس، این شرکت می‌خواهد آزمایش امکان‌سنجی جدیدی برای کنترل بازوی رباتیک با ایمپلنت N1 راه‌اندازی کند. این قابلیت به افراد فلج کمک می‌کند با امواج مغزی خود بتوانند بازوی رباتیک را کنترل کنند. رابط مغز و کامپیوتر (BCI) نورالینک دستگاهی به اندازه یک سکه به نام N1 دارد که یک ربات با جراحی آن را در مغز می‌کارد. این شرکت اکنون ایمنی BCI خود و توانایی آن برای کنترل کامپیوتر توسط افراد فلج را ارزیابی می‌کند.

کنترل بازوی رباتیک با ایمپلنت مغزی نورالینک
اگرچه کنترل بازوی رباتیک با ایمپلنت مغزی قابلیت جذابی است، ایده جدیدی نیست. سال 2008، محققان دانشگاه پیتسبرگ آمریکا نشان دادند یک میمون می‌تواند با استفاده از سیگنال‌های مغزش، بازوی رباتیک را کنترل کند تا بتواند غذا بخورد. پس‌از‎آن، محققان سراغ داوطلبان انسانی رفتند.

در پژوهشی که سال 2012 در نیچر منتشر شد، 2 نفر که به‌دلیل سکته مغزی فلج شده بودند، توانستند یک بازوی رباتیک را به‌سادگی با فکرکردن کنترل کنند و اشیای مختلف را بگیرند. همچنین در مطالعه دیگری در سال 2016، مردی با BCI توانست با استفاده از بازوی روباتیک حس لامسه خود را به دست آورد.

BCIهای استفاده‌‍شده در این پژوهش‌ها تنظیمات بسیار پیچیده‌ای داشتند و باید یک کابل از سر شرکت‌کنندگان به کامپیوتری که سیگنال‌های مغز را رمزگشایی می‌کرد، وصل می‌شدند. در مقابل، سیستم نورالینک بی‌سیم است اما هنوز اطلاعات زیادی درباره قابلیت کنترل بازوی رباتیک ایمپلنت این شرکت وجود ندارد.

درکل، ایلان ماسک اهداف بزرگ زیادی برای نورالینک دارد. او چند هفته قبل گفت این شرکت باید یک ایمپلنت‌ مغزی تولید کند تا درد گردن و کمر را از بین ببرد. همچنین ایمپلنت این شرکت اخیراً با هدف بازگرداندن بینایی نشان «دستگاه پیشرفته» را از سازمان غذا و داروی آمریکا دریافت کرده است.

  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.