سخت‌افزار

فناوری اطلاعات

November 27, 2024
15:59 چهارشنبه، 7ام آذرماه 1403
کد خبر: 178438

کوالکام دیگر به دنبال تصاحب سهام اینتل نیست

منبع: دیجی کالا مگ

در دنیای فناوری، خبرها با سرعتی خیره‌کننده منتشر می‌شوند و گاه مسیر تصمیم‌گیری‌ شرکت‌های بزرگ را نیز دستخوش تغییر می‌کنند. اخیراً، گمانه‌زنی‌هایی در خصوص احتمال خرید شرکت اینتل توسط کوالکام به گوش می‌رسید. پیش‌تر تصور می‌شد کوالکام پس از مشخص شدن نتایج انتخابات ریاست‌جمهوری ایالات متحده، تصمیم نهایی خود را در این رابطه اعلام خواهد کرد. اما حالا، به نظر می‌رسد این غول تراشه‌سازی، استراتژی خود را تغییر داده و دیگر قصد ندارد تمام سهام اینتل را یکجا بخرد.

بر اساس گزارش‌های به‌دست‌آمده از منابع آگاه که بلومبرگ آنها را منتشر کرده، ظاهراً پیچیدگی‌های فرایند خرید اینتل، کوالکام را از این تصمیم منصرف کرده است. به‌جای خرید کل شرکت، کوالکام احتمالاً به خرید بخش‌های مشخصی از اینتل روی خواهد آورد. هرچند هنوز به‌طور دقیق مشخص نیست کدام بخش‌های اینتل مدنظر کوالکام هستند، اما بخش طراحی و تولید تراشه این شرکت می‌تواند گزینه‌ای جذاب به شمار رود.

انتشار این خبر، تأثیر خود را بر بازار بورس نیویورک نیز گذاشت. ارزش سهام اینتل در معاملات روز سه‌شنبه، با کاهشی ۲.۷ درصدی مواجه شد و به ۲۴.۲۱ دلار رسید. در مقابل، سهام کوالکام با رشدی یک درصدی همراه بود. تاکنون، هیچ‌یک از دو شرکت اینتل و کوالکام، واکنشی رسمی به این خبر نشان نداده‌اند.

با نگاهی به ارزش بازار و سهام دو شرکت، به‌راحتی می‌توان دریافت که خرید اینتل توسط کوالکام‌، یکی از بزرگ‌ترین معاملات تاریخ دنیای فناوری لقب خواهد گرفت. ارزش کنونی اینتل در بازار، ۱۰۷ میلیارد و ۲۶۰ میلیون دلار برآورد می‌شود، درحالی‌که ارزش کوالکام از ۱۷۰ میلیارد دلار فراتر رفته است. برای درک بزرگی این معامله، کافی است به بزرگ‌ترین خرید قبلی دنیای فناوری اشاره کنیم که مربوط به تصاحب اکتیویژن بلیزارد توسط مایکروسافت به ارزش ۷۵ میلیارد و ۴۰۰ میلیون دلار بود. به‌احتمال زیاد، معامله اینتل و کوالکام، از این رقم نیز فراتر خواهد رفت.

با وجود اینکه اینتل برای تقویت تولید داخلی تراشه، کمک‌های مالی هنگفتی از دولت آمریکا دریافت کرده است، همچنان با زیان‌های قابل‌توجهی دست‌وپنجه نرم می‌کند. یکی از دلایل تردید کوالکام برای خرید اینتل، بدهی‌های سنگین ۵۰ میلیارد دلاری این شرکت است. همچنین، تصاحب اینتل توسط کوالکام، ممکن است با واکنش‌های سخت‌گیرانه نهادهای نظارتی همراه شود. نکته جالب اینجاست که کوالکام تنها مشتری اینتل نیست و شرکت‌های دیگری نیز برای خرید این غول تراشه‌سازی ابراز تمایل کرده‌اند. حتی گزارش‌هایی وجود دارد که نشان می‌دهد دولت آمریکا پیش‌تر پیشنهاد ادغام اینتل و AMD را بررسی کرده بود. به‌نظر می‌رسد رقابت برای تصاحب اینتل، در روزهای آینده وارد فاز جدیدی خواهد شد.

  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.