خدمات ابری و مجازی‌سازی

فناوری اطلاعات

November 30, 2024
11:55 شنبه، 10ام آذرماه 1403
کد خبر: 178613

مایکروسافت زیر ذره‌بین کمیسیون تجارت عادلانه آمریکا قرار گرفت

منبع: زومیت

کمیسیون تجارت فدرال آمریکا تحقیقات جدیدی را درمورد انحصارگرایی مایکروسافت در حوزه‌ی خدمات ابری و امنیت سایبری آغاز کرده است.
پس از پایان یافتن ماجراهای ادغام اکتیویژن-بلیزارد با مایکروسافت، ظاهراً کمیسیون تجارت فدرال آمریکا (FTC) بار دیگر نگاه انتقادی خود را به غول فناوری اهل ردموند معطوف کرده است.

پس‌ از شکست تلاش‌های لینا خان، رئیس FTC، برای جلوگیری از معامله‌ی بزرگ بین اکتیویژن و مایکروسافت، اکنون تحقیقات جدیدی پیرامون شیوه‌های تجاری مایکروسافت به‌‌خصوص در حوزه‌ی خدمات ابری و امنیت سایبری، آغاز شده است.

به گزارش رویترز، سازنده‌ی ویندوز متهم شده که با ترکیب خدماتی مثل آفیس و اوت‌لوک در پلتفرم Azure، امکان رقابت را برای شرکت‌هایی مثل گوگل، آمازون و اوراکل تقریباً از بین برده و تغییر پلتفرم را برای مشتریان خود دشوار کرده است.

نگرانی‌ها پیرامون انحصار در صنعت فناوری در ایالات‌ متحده به اوج خود رسیده است؛ زیرا امکان دارد گوگل هم به‌دلیل اتهام انحصار در جست‌وجو و تبلیغات مجبور به فروش کروم یا حتی اندروید شود.

از طرف دیگر، آمازون به‌دلیل بهره‌برداری از تسلط خود در خرده‌فروشی، با تحقیقات FTC روبه‌رو است. همچنین اپل با اتهامات مرتبط با افزایش قیمت‌ها ازطریق اعمال سیاست‌های انحصارگرایانه در اپ‌استور و تسلط بر پرداخت‌های موبایلی دست‌وپنجه نرم می‌کند.

در شرایط کنونی که غول‌های فناوری زیر ذره‌بین نهادهای نظارتی رفته‌اند، مایکروسافت و رقبای اصلی آن آینده‌ای نامعلومی دارند. پیروزی دونالد ترامپ در انتخابات آمریکا می‌تواند چیدمان FTC و سیاست‌های این نهاد را با کاهش نظارت بر شرکت‌ها تغییر دهد. ازجمله تحولات مورد انتظار پس‌ از شروع کار ترامپ می‌توان به خروج لینا خان از FTC و جایگزینی او با فردی جمهوری‌خواه که عموماً به سیاست‌های تجاری بازتری اعتقاد دارند، اشاره کرد.

حضور ایلان ماسک در دولت ترامپ می‌تواند تأثیر مهمی بر تحقیقات نهادهای نظارتی روی شرکت‌های بزرگ فناوری باشد. ماسک که در زمینه‌هایی مثل هوش مصنوعی به‌طور مستقیم با مایکروسافت رقابت می‌کند، مواضع انتقادی خود نسبت‌ به این شرکت و همکاری‌‌اش با Open‌AI را اعلام کرده است.

به‌هرحال آینده‌ی پرونده‌های نهادهای نظارتی و شرکت‌های بزرگ فناوری کاملاً روشن نیست. مایکروسافت یکی از بزرگ‌ترین شرکت‌های اقتصادی ایالات‌ متحده به‌شمار می‌رود و نقشی کلیدی در ایجاد شغل و درآمدزایی ایفا می‌کند. هرچند دموکرات‌ها معمولاً با قوانین سخت‌گیرانه‌تر علیه شرکت‌های فناوری شناخته می‌شوند، لابی‌گری شرکت‌ها و تغییرات سیاسی می‌تواند مسیر این پرونده‌ها را تغییر دهد.

ظاهراً عامل اصلی پشت تحقیقات FTC از مایکروسافت، اختلافات سیاسی و رقابت‌های اقتصادی است. ترامپ و ماسک هر دو در گذشته مواضعی انتقادی نسبت‌ به شرکت‌هایی مثل گوگل و اپل اتخاذ کرده‌اند و امکان دارد این کشمکش‌ها در آینده به منافع سیاسی و اقتصادی خاصی منجر شود.

  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.