لبه تکنولوژی

December 5, 2024
12:24 پنجشنبه، 15ام آذرماه 1403
کد خبر: 179088

ویدئو: دو بیمار معلول با ایمپلنت مغزی توانستند دوباره راه بروند

منبع: دیجیاتو

در این تحقیق، جراحان برای اولین بار از تکنیکی به نام تحریک عمیق مغز برای ایجاد امکان کنترل مجدد عضلات پا استفاده کرده‌اند.

2 بیمار معلول پس از کاشت الکترود در مغز خود توانسته‌اند مسافت‌های کوتاهی راه بروند و حتی از پله‌ها بالا یا پایین بروند. در این تحقیق، جراحان اولین بار از تکنیکی به نام تحریک عمیق مغز برای «احیای مجدد» رشته‌های عصبی نخاع و برقراری مجدد کنترل عضلات پا استفاده کرده‌اند.

براساس گزارش اسکای، ستون فقرات هر 2 بیمار صدمات فاجعه‌باری دیده و پیش از عمل از ویلچر استفاده می‌کرده‌اند. یکی از بیماران مردی 54 ساله با نام «ولفگانگ جایگر» است که سال 2006 هنگام اسکی دچار حادثه شد. او 2 سال پیش، تراشه را در مغزش کاشته و از آن زمان با فیزیوتراپیست‌ها کار می‌کرده تا توانایی حرکتی خود را بازیابد.

او به اسکای نیوز می‌گوید:

«اگر بخواهم، می‌توانم کمی قدم بزنم یا از پله‌ها بالا یا پایین بروند. اگر نیاز باشد، می‌توانم کاری را ایستاده در آشپزخانه انجام دهم. فناوری بهتر و بهتر می‌شود و فکر می‌کنم در آینده دیگر نیاز نباشد از ویلچر استفاده کنیم. مسیری طولانی پیش روست اما فکر می‌کنم این رؤیا به حقیقت می‌پیوندد.»

کاشت ایمپلنت مغزی و بهبود شرایط جسمی افراد معلول
برای تحقق این پیشرفت بزرگ، ابتدا دانشمندان علوم اعصاب مؤسسه فناوری فدرال سوئیس در لوزان (EPFL) با کمک هوش مصنوعی از تمام نورون‌های مغز که در راه‌رفتن موش‌ها نقش دارند، نقشه‌برداری کردند. به گفته آنها، منطقه‌ای از مغز با نام هیپوتالاموس جانبی در راه‌رفتن نقش دارد.

پس از آزمایش‌های موفقیت‌آمیز روی جوندگان، تیم دانشمندان الکترودهایی را در منطقه هیپوتالاموس جانبی مغز 2 بیمار انسانی کاشتند.

این تکنیک که درحال‌حاضر برای کنترل لرزش در افراد مبتلا به پارکینسون استفاده می‌شود، زمانی که بیماران کاملاً هوشیار هستند، انجام می‌شود. جراحان فقط زمانی که بیماران به‌هوش هستند، می‌توانند مطمئن شوند ایمپلنت در نقطه مناسبی از مغز کاشته شده است.

هرچند 2 بیمار هنوز کامل بهبود پیدا نکرده‌اند و فقط با کمک واکر توانسته‌اند مسافت‌های کوتاهی را طی کنند، دانشمندان امیدوارند در آینده با تحریک بیشتر ستون فقرات و مغز بتوانند به آنها کمک کنند بیشتر و سریع‌تر راه بروند.

نتایج این تحقیق در Nature Medicine چاپ شده است.

  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.