ایلان ماسک: اولین شبکه ماهوارهای استارلینک با قابلیت اتصال مستقیم به موبایل تکمیل شد
ماهوارههای Direct to Cell بدون هیچ تجهیزات یا اپلیکیشن اضافهای به کاربران اجازه میدهند به اینترنت ماهوارهای دسترسی داشته باشند.
اسپیس ایکس در توسعه سرویس اینترنت ماهوارهای استارلینک خود به نقطه عطف بزرگی دست پیدا کرد. شرکت فضایی متعلق به «ایلان ماسک» با پرتاب دسته جدیدی از ماهوارههای استارلینک اکنون توانسته تا اولین شبکه از ماهوارههای Direct to Cell برای ارتباط مستقیم با گوشی را کامل کند.
طبق گزارشهای منتشر شده، اسپیس ایکس با موشک فالکون 9 خود اخیراً 20 ماهواره استارلینک را به آسمان پرتاب کرده است. نکته قابل توجه اینکه 13 ماهواره پرتاب شده به فناوری Direct to Cell مجهز بودهاند، یعنی بدون هیچ تجهیزات یا اپلیکیشن اضافه به کاربران اجازه میدهد به اینترنت ماهوارهای دسترسی داشته باشند.
توضیحات ایلان ماسک درباره صورت فلکی جدید استارلینک
پس از انجام این ماموریت، ایلان ماسک با انتشار پستی از تکمیل فاز اول این شبکه از ماهوارهها خبر داد. ماسک در پست خود نوشته است:
«اولین صورت فلکی از ماهوارههای Direct to Cell استارلینک اکنون کامل شده است. این پیشرفت به گوشیها اجازه میدهد تا در مناطق دورافتاده به اینترنت متصل شوند. پهنای باند هر پرتو درحالحاضر فقط 10 مگابایت است، اما صورت فلکی آینده بسیار توانمندتر خواهد بود.»
هدف نهایی استارلینک ایجاد یک شبکه اینترنت پرسرعت جهانی با استفاده از هزاران ماهواره مستقر در مدار پایین زمین است. برای ارائه یک اینترنت قابل اعتماد، این ماهوارهها باید بهطور موثر با یکدیگر ارتباط برقرار کنند. اسپیس ایکس برای برقراری این ارتباط از فناوری با نام Laser Backhaul استفاده میکند که باعث میشوند ماهوارهها با پرتوهای لیزر با هم ارتباط داشته باشند.
اسپیس ایکس در سال 2024 تاکنون بیش از 80 ماموریت برای گسترش سرویس اینترنت ماهوارهای استارلینک خود انجام داده است و درحالحاضر بیش از هزاران ماهواره در مدار زمین دارد.
طبق دادههای موجود، صورت فلکی عظیم استارلینک درحالحاضر شامل 6799 ماهواره عملیاتی در مدار پایین زمین میشود. همچنین تقریباً 330 ماهواره دارای قابلیت Direct to Cell هستند.