اینترنت و شبکه

فناوری اطلاعات

December 9, 2024
14:47 دوشنبه، 19ام آذرماه 1403
کد خبر: 179384

وزیر سابق ارتباطات: لایه‌های زیاد فیلترینگ باعث کاهش سرعت اینترنت شده است

منبع: دنیای اقتصاد

معتمدی، وزیر پیشین ارتباطات و فناوری اطلاعات گفت: نباید لایه‌های فیلترینگ آن‌قدر زیاد باشد که سرعت اینترنت را پایین بیاورد. فیلترینگ نه تنها امنیت کشور را تضمین نمی‌کند، بلکه با وجود اینترنت ماهواره‌ای استارلینک ممکن است شبکه کشور هم دور زده شود که از لحاظ امنیتی خطرناک است.» او همچنین در ارزیابی عوامل موثر بر کیفیت اینترنت شبکه‌های ثابت و سیار، اظهار کرد: «یکی از عوامل موثر بر کیفیت و سرعت اینترنت، زیرساخت است که به نظر می‌رسد در این زمینه شاهد مشکل نیستیم، به‌طور مثال ممکن است در یک منطقه فیبرنوری به خوبی جواب دهد، اما در منطقه دیگر فیبرنوری قطع شده باشد. یکی دیگر از عوامل، شبکه‌های محلی هستند و ممکن است در یک کوچه یا محله بیشتر از ظرفیت تعیین شده از شبکه استفاده شود.»

او در ادامه بیان کرد: «موضوع دیگری که بر سرعت و کیفیت اینترنت تاثیرگذار است، فیلترینگ است و از آنجا‌ که با یک نرم‌افزار یا سخت‌افزار انجام می‌شود، وقت کاربر را حین استفاده از شبکه هدر می‌دهد؛ بنابراین نباید لایه‌های فیلتر آن‌قدر زیاد باشد که سرعت اینترنت را پایین بیاورد. موضوع دیگری که وجود دارد این است که سرعت و کیفیت اینترنت به نوع سرویس انتخابی کاربر نیز بستگی دارد، چراکه ممکن است شرکت ارائه‌دهنده اینترنت، خود محدودیتی بر حجم و سرعت قائل شود یا خود شرکت گزینه مناسبی نباشد و به تعهدات خود عمل نکند، البته در برخی از موارد نیز مشکل سرعت و کیفیت از منزل کاربر است.»

معتمدی خاطرنشان کرد: «در همه جای دنیا قاعده بر این است که سرعت اینترنت باسیم بالاتر از اینترنت بی‌سیم باشد، اما در ایران برعکس است و این موضوع نشان از این دارد که روی شبکه باسیم و کابلی خود کار مکفی نکرده‌ایم، اما اپراتورها و شرکت‌هایی که اینترنت بی‌سیم ارائه می‌دهند، کیفیت و سرعت بهتری را به کاربر عرضه می‌کنند که علت آن هم سرمایه‌گذاری بیشتر آنها در این زمینه است.»

  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.