خبر اول

سخت‌افزار

فناوری اطلاعات

December 9, 2024
16:19 دوشنبه، 19ام آذرماه 1403
کد خبر: 179405

رئیس اتحادیه فناوران رایانه قطع شدن ارز نیمایی واردات لپ‌تاپ و تبلت را تأیید کرد

منبع: دیجیاتو

به گفته فرجی تهرانی، قطع ارز نیمایی واردات برخی واردکنندگان لپ‌تاپ و تبلت را به مرز ورشکستگی کشانده است.
رئیس «اتحادیه فناوران رایانه تهران» گفت: «مدت‌هاست ارز نیمایی تجار لپ‌تاپ و تبلت قطع شده است. درباره تبعات این اتفاق بارها به سازمان‌های مختلف نامه نوشتیم اما اعتنایی نکردند.»

شنبه گذشته خبر قطع ارز نیمایی واردات موبایل، لپ‌تاپ و تبلت اعلام سپس تکذیب شد اما اکنون رئیس اتحادیه فناوران رایانه استان تهران با تأیید قطع ارز نیمایی واردات، اعلام کرد این تصمیم به گرانی و کمبود کالا در بازار منجر می‌شود.

«محمدرضا فرجی تهرانی»، رئیس اتحادیه فناوران رایانه تهران، گفت: «بارها نگرانی‌ خود را درباره تخصیص‌نیافتن به‌موقع ارز در ثبت سفارش‌های پیشین لپ‌تاپ به مقامات دولتی اعلام کردیم و دراین‌باره نامه نوشتیم اما پاسخ درستی نگرفتیم.»

او افزود: «دولت بداند برخی تجار و واردکنندگان لپ‌تاپ به‌دلیل این نوع تصمیمات خلق‌الساعه و یک‌شبه در خطر ورشکستگی قرار گرفته‌اند؛ زیرا پیش از بخشنامه حذف ارز نیمایی ثبت سفارش‌های خود را انجام داده و حتی کالاها را مطابق عرف بازار به همکاران پیش‌فروش کرده‌اند یا براساس آن استعلامات متعددی گرفته‌اند؛ بنابراین نه‌فقط از رقبا جا مانده‌اند بلکه به مرز تعطیلی رسیده‌اند.»

این مقام صنفی گفت: «لپ‌تاپ یکی از کالاهای حیاتی برای توسعه بخش علمی، آموزشی و حتی زیرساخت‌های سایر صنایع در کشور محسوب می‌شود اما ثبت سفارش‌های پیشین متوقف شده؛ درنتیجه بازار با بحران کمبود این کالا مواجه شده است. این کمبود نه‌فقط عرصه را برای فعالیت تجار قانونی تنگ کرده، بلکه بازار قاچاق را بیش‌ازپیش رونق داده است.»

فرجی تهرانی گفت: «براساس ماده ۲ قانون بهبود مستمر محیط کسب‌وکار مصوب 1390 دستگاه‌های اجرایی موظف‌اند در تصمیم‌گیری‌های مرتبط با کسب‌وکار، با اتاق‌های بازرگانی، اصناف و تعاون کشور مشورت کرده و نظرات آنها را پیش از ابلاغ قوانین و مقررات جدید جویا شوند. اما متأسفانه در تصمیم‌گیری ارزی اخیر، چنین مشاوره‌ای با اتحادیه فناوران رایانه تهران انجام نشده است. از سوی دیگر، ماده 24 همین قانون می‌گوید هرگونه تغییر در مقررات، بخشنامه یا دستورالعمل‌هایی که بر محیط کسب‌وکار تأثیر بگذارد، باید حداقل 3 ماه پیش از اجرایی شدن به‌طور شفاف و از طریق رسانه‌های عمومی اطلاع‌رسانی شود. به این قانون هم توجهی نشده و اتحادیه پس از دریافت بخشنامه، با این موضوع عجیب و جدید مواجه شد که بخشنامه بر ثبت سفارش‌های پیش از صدور خود نیز اثرگذار است.»

به گفته فرجی تهرانی، حذف ارز نیمایی لپ‌تاپ نه‌تنها برای ثبت سفارش‌های پیشین معضلات زیادی ایجاد کرده، بلکه انتظار تجار قانونی برای واردات این کالا براساس ثبت سفارش‌های پیشین، بازار را با کمبود کالا مواجه کرده و باتوجه‌به حجم کم و ارزش زیاد لپ‌تاپ قاچاق آن را بیش‌ازپیش سودآور کرده و به بازار سیاه رونقی بی‌سابقه بخشیده است.

  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.